Seat Altea 1.6 Reference (2006)
Uitvoering | Altea 1.6 Reference |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2012 |
algemeene ervaring
Ik kocht in 2010 deze altea in januari was er al een poos verliefd op ik ben zelf maar 165 lang en pas dus makkelijk in elke auto , heb 3 kids 2 jaar 3 jaar 6 jaar. en moest toch wat de golf voldeed prima maar vond deze altea mooier, kwa onderhoud doe ik alles zelf , dus kan nu een mooie review schrijven.
tot 74 000 km nooit wat gehad daarna vloog ik uit de bocht op de linker voor as ik brak daarbij de wiellager en me velg was aan gort er zat 16 inch 205 55 16 onder ik kocht daarna een nieuw wielager en 18 seat bbs sport velgen rij ik nu nog steeds mee rijdt 50 km minder radius op een volle tank, 16 inch rijdt wat relaxder maar 18 maakt deze grote auto netjes af 225 40 18 dunlop sp sport maxx , de grip is abnormaal ook bij nat weg dek onder de 5 graden moet je wissellen naar rain of winter banden dan worden ze link.
ik vervang om de 15000 km me oil en filter met Mobil 10w40 half sentetic.
ik ben 28 rij behoorlijk stevig door , in zijn 1 vind ik hem traag 2 redelijk 3 rap en 4 is de fut eruit ,5 overdrive.
remmen voor compleet vervangen bij 102000km
schijven waren ok maar door de nieuwe blokken geen optimaal rem vermogen toen toch maar de schijven na een week vervangen.
ik heb nu 3 sets banden gewisseld en bij 75000 de auto uitgelijnd dat wel door de kwikfitt.
auti rijdt bij mij 1 liter op 10 km is normaal.
goede auto gaat niet weg wilde een audi kopen maar dit is ook audi vw group.
als er ooit een nieuwe altea komt dan misschien ik ben zelf bereid 5000 euro kwa reparties over de aankomende 5 jaar te slijten maar ik denk dat kosten pas komen bij 250000km denk aan versnelingsbak , koppen enz mischien de assen .
ik wil proberen 4 ton er mee te doen dan heb ik mijn 16000 euro wel goed besteed ik kom nu om de 10 jaar een auto vroeger om de 6 maanden , zonde geld.
kwa gezin top bak.
auto is stoer in mijn ogen
hoop dat de review jullie boeit
oja kwa onderhoudt zit ik nu op 1370,88 los van banden velgen, valt mee hoor ik rij echt wild (niet met kids).
ciao