Saab 900 Turbo 16 Cabrio (1987)

Saab 900 Cabrio
Saab 900 CabrioSaab 900 CabrioSaab 900Saab 900Saab 900Saab 900Saab 900 - interieurSaab 900

Uitvoering900 Turbo 16 Cabrio
Bouwjaar1987
Jaar van aanschaf2005

Tot op heden ben ik erg tevreden met mijn Saab 900 turbo cabrio automaat uit 1987.De auto verkeert in een nette staat en biedt nog steeds veel rijplezier. De auto heb ik nu aan aantal jaar in mijn bezit. Ook de automaat valt mij niet erg tegen. Ik denk wel dat de automaat wat te licht is voor het vermogen van de auto.Het verbruik van de auto is ca. 1 op 7 a 1 op 8. In de eerste periode gebruikte ik de auto alleen in het weekend en nu gebruik ik de auto nagenoeg dagelijks, gaat prima. Ik ben ongeveer € 1000,- a € 1500,- per jaar kwijt aan onderhoud. De auto is als klasieker verzekerd voor € 85,- per jaar.

Het mooie aan de auto vind ik met name dat deze auto nooit ordinair wordt.

-Uitlaat is vervangen.
-Hydrolische cilinders van de kap zijn vervangen. In nederland erg duur. Ik heb de onderdelen vervolgens uit Amerika laten komen en dit was aanzienlijk goedkoper en de materialen zijn van een betere kwaliteit.
-De olie pomp van de kap heb ik ook laten vervangen door een revisie setje. (€150,- euro).
-Een wiellager is vervangen.

Verder heeft de auto een aantal keer klein/groot onderhoud gehad. Prijzen varieren tussen de €450,- en € 1000,-.

Ik heb de auto in onderhoud bij een specialist in Soest. Saab Soest. Bevalt erg goed.
Ben 1 keer bij ASM geweest, wat een oplichters. Snappen niets meer van oude auto’s.

7,5