Renault Twingo (1995) #3

Renault Twingo (1995)

UitvoeringTwingo
Bouwjaar1995
Jaar van aanschaf2011

Je eerste auto…. Wat een machtig mooi gevoel is dat toch!
Toen ik bezig was met mijn rijbewijs, ben ik uiteraard op zoek geweest naar mijn eerste auto, maar er was niet direct iets wat me aansprak.

Toen was het eindelijk zover en had ik dat papiertje op zak. Dezelfde dag nog vond ik een autootje dat niet teveel kostte en waar ik een boel zorgeloze kilometers in zou kunnen gaan maken.

Ik reed naar de dealer om het kleintje eens beter te bekijken. Na een testritje was ik er eigenlijk meteen over uit dat dit mijn eerste auto zou moeten worden.

Goed… er was in gerookt en ik bleef aan elke schakelaar plakken. Goed….. de wagen rook muf van binnen, maar dat gaf niets. Het was mijn auto en die lucht zou ik er wel uit krijgen en die lak zou ik ook weer mooi maken.

Zogezegd, zogedaan. Na een paar weken stevig poetsen stond daar eindelijk een schone auto voor de deur en ik was gelukkig.

Toch moest er wel het een en ander aan gebeuren. Zo heb ik de fuseekogels moeten vervangen en twee wiellagers waren op.

Maar buiten dat was het een heerlijke wagen waar ik toch een half jaar van genoten heb. Dat is wat kort, geef ik toe. Helaas bleek ook de koppeling zijn beste tijd gehad te hebben. Dus was de jacht naar een andere auto weer open.

Die is er dan ook gekomen en zo kwam het dat ik de Twingo helaas in heb geruild voor een Fiatje. Toch zou ik niet willen zeggen dat de Twingo een slechte auto was. Het is een prima no-nonsense autootje dat je zonder problemen van a naar b kan brengen.

Zou ik er weer een willen? Puur afgaande op het gemak die ik ervan had zou ik zeker weer een twingo hebben gekocht. Alleen vond ik er geen die me kon bekoren.

Het is waar: je eerste auto is toch een beetje een heilig iets…..

6,5