Renault Twingo (1995)

Uitvoering | Twingo |
Bouwjaar | 1995 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Onlangs heb ik de Twingo via een particulier gekocht. Hij zal als 2e auto worden gebruikt. Ik zal jullie op de hoogte houden van de ontwikkelingen.
De auto is in 2004 uit Duitsland geïmporteerd en heeft als extra een airbag. Het onderhoudsboekje was nog aanwezig. In Duitsland heeft hij alle beurten gehad. De vorige eigenaar is zelf monteur en heeft het onderhoud zelf gedaan.
Het is een handig autootje voor het stadsverkeer en op de snelweg is hij echt comfortabel. Het is geen auto voor snelle bochten. Dan gaat de auto flink overhellen.
De 1.2 motor is voldoende. Met 120 km per uur is het ook met het motorgeluid prima uit te houden.
De stoelen zijn aan de korte kant. Verder is de verschuifbare achterbank superhandig. Je vergoot zo de kofferruimte of de passagiers hebben meer beenruimte.
Het enige wat rammelt is de hoedenplank. Verder kan ik geen rammeltjes of kraakjes ontdekken.
****************************************************************
Update 1 juni 2007
Ik rij nu een tijdje rond in de auto. Bij flinke lichtinval van achteren of van opzij is de snelheidsmeter slecht afleesbaar. Komt dit bij meer mensen bekend voor?
Voor de rest een fijn karretje.
****************************************************************
Update 1 januari 2009
De Twingo zal nu als dagelijkse auto worden ingezet. Dit omdat minister Bos ons uit de lease auto heeft gejaagd. Bovendien rijden we nu steeds minder dan voorheen. We kijken wel uit naar een andere auto maar hebben hier geen haast mee.
Geen.
22-07-2007:
De uitlaat is er onder vandaangevallen. Er is een nieuwe achterdemper en een tussenstuk opgezet.
12-02-2008:
Vandaag is de auto voor een kleine beurt en een apk geweest. Hij is er in 1 door heen gekomen. Wel is er 1 band met minder dan 2,5 milimeter. Volgende week laat ik de 2 voorbanden vervangen.
04-03-2008:
2 nieuwe voorbanden + remblokjes voor.
03-02-2009
Apk + kleine beurt. De uitlaat zat los en is weer vastgemaakt.
Verder een nieuwe ruitensproeier. Volgende week worden de achterbanden vervangen.
2 jaar Twingo
We rijden nu 2 jaar in de Twingo. Vanaf 1 januari wordt de auto dagelijks gebruikt. In stadsverkeer is het een ideale auto. Wanneer je meer snelweg rijdt mis je een sterkere motor en de luxe die wij op onze zakelijke Scenic hebben.
Inhalen wordt niet geaccepteerd door de broeders en zusters in de grotere auto's. Al bumperklevend wordt je aan de kant gedrukt.
Bij deze, svp een beetje meer geduld wanneer de 54 pk van een Twingootje wordt aangesproken.
Afscheid van de Twingo
Na iets meer dan 2 jaar nemen we morgen afscheid van de Twingo. Ik heb met veel plezier in de auto rondgereden met weinig kosten.
Afgelopen tijd veel lange afstanden gereden en dan schiet de auto tekort. Zaken als airco en stuurbekrachtiging missen we dan.