Renault Twingo (1993) #3

Bouwjaar1993
Jaar van aanschaf1997

Rijervaring:
------------

Daar ik te maken kreeg met meer woon-/werkverkeer ben ik uit gaan kijken naar mijn eerste, nieuwe, kleine auto. Hierbij stonden oa de Fiat Uno, Peugeot 106 en Renault Clio op het lijstje van gegadigden.

In mijn zoektocht kwam ik toevallig bij Autobedrijf P. Roks en ZN in mijn woonplaats terecht. Een dorpsgarage, gespecialiseerd in jong gebruikte auto's, die een Renault Twingo in zijn showroom had staan. Zonder problemen werd deze uit de showroom gereden en kon ik een proefrit gaan maken. Ik was meteen verkocht!

Hoewel het aan de buitenkant niet lijkt bied de Twingo aan de binnenkant veel ruimte, zowel voor als achter. Enkele features zijn het digitale LCD display in het midden van het dashboard en de verschuifbare achterbank. Door deze te verschuiven kan, òf veel bagageruimte, òf veel zitruimte voor achter passagiers worden gecreëerd. Helemaal geweldig! Ook de schuin aflopende voorruit geeft een gevoel van ruimte. De stoelen zijn voorzien van een fleurig design en groene knoppen voor het instrumentarium.

Na mijn proefrit, waarin natuurlijk voorzichtig gereden, werd de auto teruggereden naar eerdergenoemd autobedrijf. Ik was daar nog niet uitgestapt, of de eigenaar schoot in de Twingo. Hij had net een oproep gehad van de vrijwillige brandweer. Goed te zien dat zo´n auto ook snel en wendbaar kon zijn.

Het was dus duidelijk, het werd een Twingo. Nu alleen de kleur nog. Twee dorpsgarages boden een Twingo aan, de één een zwarte, de ander een rood metallic. Uiteindelijk ben ik voor de rood metallic (Rouge Nacre) gegaan.

Behalve voor de kleur valt overigens weinig te kiezen. De Twingo wordt (voor alsnog) namelijk alleen in een basis uitvoering geleverd.

Historie:
---------

04-02-1997 - 47000 km:
De Renault Twingo 1.2 wordt afgeleverd door Automobielbedrijf Frans Strijbosch. Auto is van oktober 1993, wordt geleverd met drie maanden BOVAG garantie, een kleine beurt en APK.

17-11-1997 - 68000 km:
Grote onderhoudsbeurt uit laten voeren.

29-01-1998 - 74500 km:
Kleine onderhoudsbeurt en APK uit laten voeren.
Geen bijzonderheden, wel een lampje vervangen.

26-10-1998 - 97000 km:
Grote onderhoudsbeurt uit laten voeren.

12-01-1999 - 104000 km:
Kleine onderhoudsbeurt uit laten voeren.
Geen bijzonderheden.

Twee dagen later toevallig een andere Twingo bij de Renault Dealer zien staan. Mijn huidige Twingo wordt ingeruild tegen een Twingo Elite uit 2007, die 14-01-1999 zal worden afgeleverd.

De door mij ingeruilde Twingo is tussentijds door Renault Dealer Van der Boom doorverkocht aan Auto Blaschke.

01-09-2000:
Het is 1 september 2000 als de tenaamstelling wordt gewijzigd. Mijn "oude" Twingo krijgt een nieuwe eigenaar.

16-03-2005:
Het is ongeveer 4,5 jaar later als de Twingo op 16 maart 2005 opnieuw van eigenaar wisselt.

08-05-2012:
Mijn laatste update voor deze Twingo. De auto wisselt dan voor de laatste keer van eigenaar en wordt vervolgens 08 mei 2012 gesloopt.

De Twingo is een betrouwbare partner en heeft geen problemen gekend.