Renault Talisman TCe 200 Initiale Paris (2016)

Renault Talisman TCe 200 Initiale Paris (2016)
Renault Talisman TCe 200 Initiale Paris (2016)Renault Talisman TCe 200 Initiale Paris (2016)Renault Talisman TCe 200 Initiale Paris (2016)Renault Talisman TCe 200 Initiale Paris (2016)Renault Talisman TCe 200 Initiale Paris (2016)

UitvoeringTalisman TCe 200 Initiale Paris
Versnellingen7, Automaat met dubbele koppeling
Bouwjaar2016
Jaar van aanschaf2016

Een heerlijke auto

• 50 km

Vandaag was het zo ver, na 6 maanden wachten en nog 2 dagen uitstel kon ik hem eindelijk ophalen. Maandag zou hij eigenlijk geleverd worden, echter omdat er een optie code ineens niet goedgekeurd was door de RDW, kon het kenteken niet aangevraagd worden en mocht hij de weg niet op (of misschien is dat een smoes omdat ze het kenteken vergeten waren aan te vragen).

Mijn geschiedenis:
- Renaulte Mégane Coupe (1996) (2004-2007)
- Seat Ibiza SC (2008) (2008-2012)
- Renault Mégane Estate Eco 2 S&S GT-line (2012) (2012-2015)
- (tijdelijks als voorloper) Seat Ibiza ST (2012) (2016-2016)

De wens was genoeg ruimte voor vrouw en kind achterin, luxe en genoeg opties. De Mégane Estate was qua ruimte een fantastische auto (wel de 14% grasmaaier). Nu met de grotere Talisman, hoefde ik niet per se weer voor een estate te gaan.
Ik heb even zitten dubben tussen de VW Passat, Scoda Superb en de Renault Talisman. De Renault vond ik verreweg de mooiste en qua waar voor je geld (luxe) kwamen de andere merken niet eens in de buurt.

Uitvoering: TCe 200 Initiale Paris

- Easy park assist
- Pack Winter Initiale Paris
- RVS beschermlijst achterklep
- Bagagenet

Ik kan qua rij eigenschappen nog geen goed oordeel vellen, anders dan dat hij lekker rijdt en veel vermogen heeft. Onderstaand heb ik mijn eerste impressie weergegeven, nadat ik van de dealer naar huis ben gereden (ongeveer 40 km), en anderhalf uur met de instellingen heb zitten spelen.

Pluspunten:
- Rijdt soepel, veel vermogen
- 4Control rijdt heerlijk, korte draaicirkel bij lage snelheden.
- Veel waar voor je geld
- Mooi afgewerkt, veel ruimte.
- In de zomer is stoelventilatie toch wel heel lekker.

Minpunten:
De auto rijdt heerlijk en het comfort is ook helemaal top. Als ik toch kritisch mag zijn, mis ik gezien het complete pakket van de auto toch de volgende opties:
- Automatisch sluiten van de achterklep met een knop
- Automatisch natrekken van de portieren
- HUD kan alleen in hoogte versteld worden, niet in de breedte. Dit is fijn voor scheve mensen zoals ik.
- De stoelinstellingen en spiegelinstellingen worden niet in het profiel opgeslagen bij laatste gebruik, misschien te verhelpen door middel van een software update? Dit moet je apart opslaan.

Daarnaast werkt de website van Renault (My Renault) niet goed, registratie lukt niet. De R Link 2 software installeert op de PC maar geeft een foutmelding (verschillende systemen geprobeerd, dit is ook op verschillende forums al enige tijd bekend). De beschrijving dat je een usb-stick in de auto moet stoppen om een 'fingerprint' te creëren is ook onzin. Vind ik toch een beetje jammer, daar deze problemen al sinds maart bekend zijn.

Foto's en een uitgebreide review inzake het rijgedrag en andere zaken volgen als ik de eerste paar 100km er op heb zitten.

De eerste elektronica crash

• 60 km

Vandaag viel ineens de R-Link 2 uit, muziek en navigatie werkten niet meer, alsmede de correcte max snelheid aanduiding op de HUD.
Deze problemen had de Renault Mégane Estate ook af en toe met het systeem (niet R-Link 2), hier bleef de radio hangen op dezelfde zender (al gaf hij aan dan hij van zender was veranderd) en kon je niet naar een ander scherm. Hier moest je hem dan wel zelf resetten (motor aan/uit + deur open/dicht)

Na 30 seconden herstartte het R-Link 2 systeem zichzelf, hopelijk is dit geen voorbode......