Renault Scénic 1.9 dCi Expression Luxe (2004)
Uitvoering | Scénic 1.9 dCi Expression Luxe |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Met mijn vorige auto, de Laguna II, heb ik in 2 jaar en 120.000 km welgeteld 34 maal pech gehad. Na het laatste defect (motor bleef vol gas geven) heb ik gezworen nooit meer Renault te rijden. Helaas was de door mij gewenste 307SW niet meer met de 2.0 HDi te krijgen en de dealer viel daarna bij mij door de mand. Dus toch maar weer naar Renault, want de Scénic is en blijft een mooie auto.
Na een proefrit in een 2.0 Scenic II en een Mégane met de 120PK 1,9dCI motor deze auto besteld.
De aflevering was perfect, Scenic in mooie kleur (Beige Sidobre) welke in verschillende lichtinvallen andere kleuren krijgt. Als ’Ambiance’ heb ik de Expression genomen: Lichtmetalen velgen rij ik alleen maar aan gort (Rijd veel in België en Frankijk op slechte wegen) en het antraciet vond ik ook niet mooi.
Binnenin een zee van ruimte met alle denkbare snufjes (geen DVD speler ;-) zoals een extra achteruitkijkspiegel voor de kids op de achterbank, een overvloed aan opbergruimtes (het zeer ruime dashboardkastje is ook nog gekoeld). Alles automatisch/handsfree: contact, deuren, verlichting.
Motorisch is het een beest: hij blijft er aan sleuren, in alle 6 de versnellingen! En lekker stil (als tie warm is) weinig windgeruis en stuurt goed. Wegligging is nog niet uitgetest, maar ***lijkt*** minder dan de Laguna. Moet eerlijk bekennen dat ik de guts nog niet heb gehad om hem op het randje te brengen.
---nog--- niets