Renault Scénic 1.6 16V Expression Comfort (2005)

Renault Scénic 1.6 16V Expression Comfort (2005)

UitvoeringScénic 1.6 16V Expression Comfort
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2005

Deze auto in 2005 geleden als lease auto mogen bestellen.
De keuze was toen: Focus C-max,Peugeot 307 Sw en de Scenic, uiteindelijk was de Scenic in de leaseprijs aanzienlijk goedkoper dus de keuze was toen snel gemaakt. Zeker aangezien ik dit alle drie redelijk verglijkbare auto’s waren en ik niet echt zin had om prive meer bij te betalen.
Erg prettig werkt het carminat (pictogrammen) navigatie systeem, alleen jammer dat er bij de nieuw levering van de auto Renault er software bij geleverd was van 2003.
Na enig aandringen van mijn kant bij de dealer en renault nederland heb ik gratis de 2005 software gekregen.
Verder ben ik nog altijd zeer positief over :
- Ruimte in de auto, vele opbergvakken
- Schakelen gaat soepel en trefzeker,positie vd pook (hoog) is ook erg prettig
- Verbruik: meestal 1:14 en dan rij ik waar het kan 140 km/u
- Stoelen achter, 3 losse stoelen is ideaal
- Kleur: blue extrema blijf ik erg mooi vinden
- Sensor voor de verlichting is erg praktisch
- automatische dimstand dmv sensor in de binnenspiegel.
- de prima cruise control
Negatieve punten zijn:
- De matten in de auto, deze zwerven na 1 jaar door de auto
- Weggedrag zou strakker/steviger mogen
- De originele dunlop banden waren maar matig, er liggen nu gelukkig michelin sloffen onder en die bevallen aanzienlijk beter
- De regensensor; de ene keer werkt hij goed, de andere keer vervloek ik m weer want dan gaat dat kreng de ruitenwisser in de turbostand aansturen bij n beetje motregen.
nee, ik had dan liever ern normale intervalstand gehad
Het model zelf raak ik nu toch welk op uitgekeken, in het begin vond ik de auto best nog redelijk mooi, maar na twee/drie jaar raak ik toch wel uitgekeken op het model en vindt ik m ’iel’ toonen. Misschien licht dat ook wel aan mij en wil ik graag een andere auto,

15000 Km: 12 volt aansluiting in de middenarmsteun kaduuk
25000km : Een vreemde ’ratel’ bij het starten van de motor.
Conclusie van de garage vervanging nokkenas (onder garantie, 3 dagen de auto bij de garage)
30000 km: beurt nr 1 )mechanisme van de ruitenwissers is vervangen (garantie) Ik vond ze erg veel lawaai maken. verder geen problemen.
41000 km : Koplampje rechtsvoor stuk (garage laten maken, je komt er zelf niet bij)
62000 km : beurt 2) lampje in de raamschakelaar stuk, verder geen bijzonderheden
72000 km : volgende twee lampjes stuk (weer van een raamschakelaar en ook een lampje van de dashboard verlicht t.w. de a/c)
74000 km : APK, lampje schakelaar vervangen,2 nieuwe banden,remblokken etc..
78000 km : Accu heeft het begeven
81000 km ; koplampje linksvoor stuk(weer langs de garage, zelf doen gaat niet)
84000 km; vreemde rammel in het rechter portier, is iets voor de volgende beurt

7,0
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

PRIVATE LEASE Renault Scénic