Renault Scénic 1.6 16V Dynamique Luxe (2003)

Uitvoering | Scénic 1.6 16V Dynamique Luxe |
Bouwjaar | 2003 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Vrees de Franse! Althans, dat was mijn motto rondom auto’s. Na een gelukkige periode van 7 jaar met een Honda Accord en 5 jaar met een Nissan Primera op lpg & airco werd het tijd voor een gezinsauto. Drie kinderen op eigen stoeltjes achterin. Na veel zoeken kwam dan toch die gevreesde Renault Scenic als meest geschikte (minimaal airco, cruise control, 4 encap’s) uit de Autoweek zoektocht (en ja... ik ken alle kwalen van deze auto via de reviews). Op naar de dealer. Bevend en vol vrees namen mijn vriendin en ik plaats in de auto. ’Dat dacht ik al’ zei mijn vriendin. ’Deze heeft alles wat we zoeken.’ Na veel wikken en wegen besloten wij deze 1e eig te kopen. De dealer gaf 36 maanden garantie op een drie en ½ jaar oude auto! En ik moet zeggen: hij rijdt geweldig. Alles zit er op en aan, en het meeste doet het ook nog. Zeer comfortabel geveerd, lekkere stoelen en voldoende ruimte voor mij (1,96) en de kinderen achterin. En in het zwart is tie niet lelijk. Drie dagen later meteen een week naar de Vogezen en het Zwarte Woud. CruCon is heerlijk, rijden met het gaspedaal aan je stuur, ClimContr is afdoende en keyless entry is kek!. We hebben 2300 km gereden en een verbruik van 1 op 14 gerealiseerd (bergje op, bergje af, autobaan 135). Drie weken in het bezit, tot nu toe erg tevreden. Motor is in de bergjes iets te flauw (toch een twee liter?). Op naar de problemen...
1 aug 2007
----------
- Nieuwe ruitenwissers (waren af en niet vervangen door de dealer... moet nog verhaal halen) 60,00
- De ’op slot knop’ linksachter doet het niet (op naar de dealer als hij terug is van vakantie).
- Rechtervoorportierraam maakte schrapend geluid bij het neerlaten. Daarna een rammeltje in het portier. Gevreesd werd het raamprobleem van de Scenic, echter alles doet het nog alleen rammelt er wel wat (op naar de dealer als hij terug is van vakantie).
- Steen op het voorruit in Belgie. Carglass heeft inmiddels de pit keurig gerepareerd.
- Mistlampen voor werken niet, of ik doe iets niet goed (er zal toch geen mistsensor in zitten?) (op naar de dealer als hij terug is van vakantie).
- Het lijkt wel of ik de kleppen iets hoor. Even vragen en/of olie peilen.
Kortom!
-------
Ik ben van het type: als m’n CruCo en Airco het maar blijven doen, dan ben ik tevreden (bandensensoren mogen uit, autoregenwisser mag handmatig et cetera). Op wat aflever probleempjes na (regenwissers, portierslot en mistlampen) heeft Renault er voorlopig een tevreden klant erbij. Ik hou jullie op de hoogte.