Renault Scénic 1.5 dCi 80pk Authentique Comfort (2005)
Uitvoering | Scénic 1.5 dCi 80pk Authentique Comfort |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Inmiddels heb ik bijna 90.000 probleemloze kilometers met de auto gereden. Het sterkste punt vind ik nog steeds zijn ruime en doelmatig ingerichte interieur. Het zitcomfort is uitstekend. Ook zijn er nog steeds geen rammels of kraakjes in het interieur. Het verbruik schommelt zo rond de 1:18, erg zuinig voor een dergelijk formaat auto. De motor voldoet voor dagelijks gebruik in het drukke Nederlandse verkeer. Als je meer personen en/of bagage vervoert merk je goed dat 80 pk niet overbemeten is voor de Scenic. Vooral op de Autobahn is het opletten geblazen, de linker baan is niet de plek waar de Scenic thuishoort. Kortom, ik ben zeer tevreden over de Scenic. Tot nu toe is de Scenic een zeer economische en betrouwbare auto gebleken.
De achterruitenwisser doet het soms niet. Dit probleem heeft zich zo’n 5 keer voorgedaan sinds ik de auto heb. Verder heeft de achterklep twee keer kuren vertoond; het lukte niet om het slot te ontgrendelen. Beide problemen zijn vanzelf weer verdwenen. Verder geen problemen.