Renault Mégane Grand Tour 1.6 16V Dynamique Comfort (2004)
Uitvoering | Mégane Grand Tour 1.6 16V Dynamique Comfort |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
De standaard uitrusting is uitgebreider dan bij andere vergelijkbare auto´s. Het comfort-pakket hebben we uitgebreid met climat-control en een radio-CD-speler. Kortom de auto is zeer compleet uitgerust en van alle gemakken voorzien!
De ruimte binnen, waarvoor we deze auto gekocht hebben, is werkelijk fantastisch. Wat een beetje opvalt is dat er toch wel meer motorlawaai is dan bij onze vorige Mégane. Door de 16 kleppen met variable timing worden er toch meer toeren gemaakt bij bijv. 120 km/u dan bij de oude motor (met 8 kleppen).
De elektrische stuurbekrachtiging, waar zoveel opmerkingen over worden gemaakt, is inderdaad even wennen. Maar eenmaal gewend dan kan ik er geen kwaad woord over zeggen.
Het gecombineerde verbruik wordt in de folder gesteld op 6,9 l/100 km. Knappe jongen als je dat lukt, dat lukt alleen bij veel rijden op de snelweg zonder files en houden aan snelheidslimieten. Bij mij is het gemiddelde verbuik 7,5 l/ 100 km! Scheelt toch bijna 9% en dat met de huidige brandstofprijzen!!
Mijn eerste probleem was met de carkit (via het audiosysteem) deze liet de telefoon juist ontladen i.p.v. opladen. Probleem is keurig verholpen door de dealer (was een los contact, slordig!)
De remmen piepen. Ik dacht eerst dat het een kwestie van inrijden zou zijn. Helaas zie ik dit probleem vaker voorkomen in de artikelen in MyReview.
Bij een echte koude motor (alleen ´s ochtends na een koude nacht)houdt de motor in (in de 2e versnelling. 3 straten verder heb ik daar geen last meer van. Lastig om mee naar de dealer te gaan!
Toch binnenkort maar eens een bezoekje brengen aan de dealer om de remmen en het motorprobleem, (bij koude motor) eens op te lossen. Ik ben benieuwd!