Renault Mégane Grand Tour 1.6 16V Authentique Comfort (2004)

Renault Mégane Grand Tour
Renault Mégane Grand TourRenault Mégane Grand TourRenault Mégane Grand TourRenault Mégane Grand TourRenault Mégane Grand TourRenault Mégane Grand TourRenault Mégane Grand TourRenault Mégane - interieurRenault Mégane - interieurRenault Mégane - interieur

UitvoeringMégane Grand Tour 1.6 16V Authentique Comfort
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2004

16-06-05
Ik ben een beetje dubbel over deze auto. Enerzijds vind ik het nog steeds een mooie auto met een zee van ruimte. In het algemeen rijdt hij prima en heb ik niets te klagen. Anderzijds zijn er wat kleine irritaties, zoals kleine kraakjes, het gordijn in de achterportier dat niet helemaal oprolt, het proces van schakelen (al kan dat ook aan mijn rijvaardigheden liggen), versleten matjes en de problemen die ik verderop heb genoemd. Ik ben er nog niet helemaal over uit.

16-08-04
De upgrade van de handbediende airconditioning naar climate control was een goede keuze! Waar ik voorheen altijd met de verwarming in de auto bezig was, heb ik er nu helemaal geen omkijken meer naar. Voor relatief weinig extra kosten heb je hier zeer veel plezier van, een echte aanrader.

19-07-04
De eerste 1.000 kilometer zit erop. Zoals verwacht ben ik snel gewend geraakt aan het gasgeven, de koppeling en het ’vage’ sturen. De stuurbekrachtiging bevalt juist zeer goed, zeker bij het inparkeren. Voor mijn gevoel heeft hij nog een kleinere draaicirkel dan de Peugeot 206. Alleen het remmen gaat soms te snel, wanneer je rustig op het rempedaal denkt te trappen.

De radio (4x15W) is niet optimaal voor wat betreft de ontvangst. Je hoort hem regelmatig even ’overslaan’. Overigens schijnt de Renault een gemakkelijke auto te zijn voor het installeren van een carkit. Dit is vorige week bij mij gebeurd (niet door de dealer, maar door de leverancier van de telefoon en carkit) en het ziet er prima uit. Als de telefoon overgaat, is de radio stil. Wat ik ook zeer prettig vind, is dat de radio luider gaat, als je sneller rijdt.

Ik heb de auto inmiddels al aan vele mensen laten zien en iedereen is enthousiast over het uiterlijk (van zowel het interieur als het exterieur), het uitrustingsniveau maar vooral ook de ruimte. Het is dan ook een relatief grote auto voor die prijs.

08-07-04
Ik werd gisteren nog even gebeld door de dealer met de vraag of de auto beviel en of ik nog vragen had. Deze had ik niet. Bovendien zit er een prima instructieboekje bij dat een aantal dagen voor het ophalen van de auto al was thuisgestuurd.

06-07-04
Afgelopen zaterdag kon ik anderhalve maand later dan gepland mijn Renault Grand Tour bij dealer ophalen. Ik had gekozen voor een relatief sobere uitvoering, te weten de Authentique Comfort, met als extra’s:
- een radio-/cd-speler
- climate control
- metallic lak.

Van ´sober´ mag ik eigenlijk niet spreken, want de auto is werkelijk compleet uitgerust:
- cruise control/snelheidsbegrenzer
- automatische verlichting
- regensensor
- elektrische ramen voor en achter
- enzovoort.

Het design van de auto in combinatie met de kleur (noir nacré) is werkelijk fantastisch. Ik kijk regelmatig naar buiten om mijn nieuwe auto te bewonderen. Ook de bekleding die bij de Authentique uitvoering hoort (zwart), bevalt me prima. Dat ziet er best chique uit en vind ik beter dan de lichtere bekleding in de andere uitvoeringen. Al met al vind ik de Mégane GT mooier dan de Laguna of de nieuwe Scénic!

Aangezien ik begin mei vader ben geworden van mijn eerste kind, heeft de Renault verschillende voordelen: de raamgordijnen in de achterportieren, een knop voor automatische kinderslot en de in vergelijking met mijn vorige Peugeot 206 een enorme hoeveelheid ruimte. En uiteraard heb je de mogelijkheid voor Isofix-bevestigingen!

Het autorijden is net als bij iedere nieuwe auto altijd even wennen. Het gaspedaal, rempedaal en de koppeling voelen net weer even iets anders aan en ook de stuurbekrachting is enigszins vreemd. Maar ik geloof niet dat dit op termijn mijn positieve beoordeling van deze auto gaat beïnvloeden. Hij schakelt bovendien uitstekend.

16-06-05
Inmiddels wel wat problemen gehad:
- Zo is mijn linkervoorband sneller leeg als de andere banden. Hier moet ik nog naar laten kijken.
- De linker zijruit bij de bestuurder gaat regelmatig niet meer dicht. Pas na een paar keer proberen, lukt het me pas.
- Ik heb een keer gehad dat de auto niet meer met behulp van de afstandbediening van het slot ging. Via de telefoon heeft de dealer me daarbij goed geholpen om het probleem op te lossen.

Al met al geen grote of acute problemen.

16-08-04
De melding "kaartlezer defect" heb ik niet meer gehad, dus het zal wel een incident geweest zijn. Wat ik wel jammer vind, is dat de matjes bij de pedalen zeer snel slijten.

19-07-04
Vanmorgen kreeg ik bij het starten plotseling de melding "kaartlezer defect". Ik ben toen even uitgestapt, heb de auto op slot gedaan en heb het vervolgens met succes opnieuw geprobeerd. Ik ben benieuwd of dit vaker gaat gebeuren.

De ontvangst van de radio is niet optimaal en ik had het motorgeluid wel iets stiller verwacht. In tegenstelling tot wat ik bij anderen wel eens heb gelezen, hoor ik echter helemaal geen kraakjes in de auto.

08-07-04
Voorlopig heb ik nog geen problemen met de auto geconstateerd. Het enige dat mij heeft gestoord was dat het bij het ophalen van de auto behoorlijk lang heeft geduurd voordat ik (met vrouw en kind) door iemand van de dealer werd aangesproken. En er zat niemand achter de receptie. In het gesprek daarna is dit weer redelijk goed gemaakt.

10,0

PRIVATE LEASE Renault Mégane