Renault Mégane E-TECH EV60 220pk Optimum Charge Techno (2023)

Renault Mégane E-TECH EV60 220pk Optimum Charge Techno (2023)

UitvoeringMégane E-TECH EV60 220pk Optimum Charge Techno
Bouwjaar2023
Jaar van aanschaf2023

Eerste week in de Megane

• 72 km

Vorige week is mijn nieuwe Renault Megane E-Tech 160kW/60kWh Optimum Charge Techno geleverd. Een leaseauto. In deze eerste week al een aantal ritten gemaakt. Het bevalt prima. De auto rijdt zeer degelijk. Stil natuurlijk. Alles is wennen na een handgeschakelde diesel.

De bediening is eenvoudig. Het grote google-scherm reageert prima. Alle functies makkelijk te vinden. Klimaat werkt via echte knoppen, wat erg prettig is.

Twee zaken zijn me deze week opgevallen: als je de auto in de hoogste (derde) regeneratiestand zet, en daarna overgaat naar de ACC, dan maakt de auto een kort sprintje. Op andere plekken heb ik daar ook over gehoord.
En wat ik erg onlogisch vind (maar hoor van anderen dat dat in veel auto's is): de hendel voor de automaat: naar voren/boven is achteruit (R) en naar achter/onder is vooruit (D). Ik zal er aan moeten wennen.

10,0

PRIVATE LEASE Renault Mégane