Renault Mégane E-TECH EV60 220pk Optimum Charge Iconic (2023)

Renault Mégane E-TECH EV60 220pk Optimum Charge Iconic (2023)
Renault Mégane E-TECH EV60 220pk Optimum Charge Iconic (2023)Renault Mégane E-TECH EV60 220pk Optimum Charge Iconic (2023)Renault Mégane E-TECH EV60 220pk Optimum Charge Iconic (2023)Renault Mégane E-TECH EV60 220pk Optimum Charge Iconic (2023)Renault Mégane E-TECH EV60 220pk Optimum Charge Iconic (2023)Renault Mégane E-TECH EV60 220pk Optimum Charge Iconic (2023)

UitvoeringMégane E-TECH EV60 220pk Optimum Charge Iconic
Bouwjaar2023
Jaar van aanschaf2023

Blijft genieten

Aanloopje ...
Ik had al eerder belangstelling voor EV's. Proefgereden met o.a. Tesla's Model S (P85 toen), vond mijn getunede 335d veel leuker en heftiger rijden maar toch positief verrast qua kwaliteit, of ik verwachtte wel heel weinig van Tesla.
De Model X, dat was geen rijden, ik voelde me een treinmachinist.
De Jaguar I-Pace, de eerste leuk rijdende EV voor mij, maar ja dat laden ...
De Zoe I, en Zoe II van mijn zoon. Grappig in de stad, de IIe ook mooier van binnen en zo, maar dit bultje was toch niks voor mij. Ingeschreven voor en Model 3, en toch maar weer geannuleerd.
Dan maar een volgende BMW weer, mijn laatste dikke benzine? Het werd en 440i cabrio met 9000km op de teller. Getuned, een fijne GT waar rustig en zuinig te rijden is, of lekker asociaal met grote stappen: Kameleonnetje. Maar goed, bijna 2 ton verder wilde ik besluiten: rij ik nog lang door of wordt t tijd voor iets anders, EV dus? Want meest rijd ik zakelijk en heel rustig...

Helemaal gecharmeerd van het formaat en uiterlijk van de Mégane E-tech: 2x een lange proefrit overtuigde me. Vertrouwen had ik al door inlezen in de 1e ervaringen van rijders, en de Zoe ervaringen van mijn zoon. Ambitie om hiermee te proberen wat de BMW kon, daar ging het niet om. Als je de Mégane beoordeelt op wat ie is dan rijdt hij heerlijk, is erg mooi, het multimedia gebeuren is top, en de inmiddels bekende kinderziektes: worden hopelijk opgelost?
Maar, toch ook nog proefgereden met een mooie nieuwe BMW iX1, M-pakket, mat zilver, dikke velgen, glazen dak, vanalles. Ik vond m mooi (voor een 'busje'). Maar, zo ging die 73K kosten, leveren eind 2023 en dan 't rijden: dat viel tegen! Geen enkele beleving, alleen wel iets sneller dan die Megane.
Heb je wat aan als het niet leuk rijdt, not! De Megane rijdt en stuurt veel fijner, zolang je niet op het scherpst van de snede gaat rijden. Zeker de Iconic ademt comfort, gemak, en luxe.

Goed, de Megane op 31-7-22 besteld. Het kost een bak geld, maar voor mij was de Iconic de enige die in aanmerking kwam en dus geen subsidie. Lichtgrijs leer want het is wel donker, vooral achterin. Balen dat een glazen dak niet kan, dat was bijna een no-go! Trekhaak is er niet elektrisch uitklappend, jammer.
Geleverd op 3-5-23 door van Mossel Breda, fijn contact met verkoopleider John Slabbekoorn.
Nu 3 maanden later heb ik er ruim 14000 km mee gereden, waaronder een vakantie naar Zweden. Best veel al! Ik laad thuis via de fantastische Mobilze Chargeapp die vanzelf rekening houdt met mijn dynamische stroomprijzen. Hoef in de regel nooit ergens anders te laden en kom zo op gemiddeld € 0,25/kWh. Met mijn rustige rijstijk vaak ca 13kWh/100 km bij toch 75% snelweg. In tegenstelling tot velen zit ik niet te staren naar die range bij 100% laden. Dat gaat nergens over: ten eerste is het een voorspelling op basis van wat je tot dan toe hebt gereden, en ik laad thuis en plug 'm gewoon in. Vaak laden tot 80%, soms 100 als ik ver moet, en vaak tot 60% als ik kantoordag heb (130km heen en weer, kost me 30%)
Dan blijft de accu in de 'sweet spot'. Ook rijdt ik m gerust leeg tot 5% of zelfs 0%: wel direct weer aan de lader en stuur dat laatste stukje desnoods door laatste stuk iets rustiger te rijden. Dan ben je toch eerder thuis dan ff bijladen, is ook het goedkoopst. Heb argumenten waarom dat niet slecht is voor de accu en ook niet 'eng', en ook gestaafd met (OBD) metingen en statistieken aan de accu.

Conclusie: de kwaliteit van de auto valt me 100% mee. Heel comfortabel en (als je weet hoe je eea instelt) werken de rijhulpsystemen fantastisch, beter dan een veel andere auto's die je veel meer lastig vallen met piepjes, heftige remreacties e.d. Het rijdt onzettend goed en relaxed. Natuurlijk valt er te klagen: sfeerverlichting niet achterin, geen verlichting in dashboardkastje, als het regent of de auto gewassen krijg je veel druppels over je heen als je de kofferbak opent, de kofferklep is niet electrisch, een opbergplek voor de laadkabel onder de motorkap was fijn geweest, de locatie van de stekker is niet voor iedereen ideaal, de zitting van de stoelen kan niet kantelen, en dat glazen dak dat er niet is hè!?
Er zijn wat kleine issues, maar de veelheid aan klachen is deels met updates verholpen, deels ligt het aan onvoldoende kennis van gebruikers. Ja, er waren(zijn) wat auto's met echte problemen, auto's die terug moesten, of softwarebugs die gebruikers ongerust maakten. Ik heb er 2 gehad: centrale scherm 1x uitgevallen: direct gereset, en nooit meer teruggekomen, en gisteren "DC laden onmogelijk" na ontgrendelen auto. Uitgestapt, auto op slot, weer openen en de melding kwam niet meer. Laden is gewoon gelukt.

Ik zou 'm zo weer kopen, bijvoorbeeld als er een glazen dakje beschikbaar komt??

9,5

PRIVATE LEASE Renault Mégane