Renault Mégane E-TECH EV60 130pk Boost Charge Business Edition (2024)

| Uitvoering | Mégane E-TECH EV60 130pk Boost Charge Business Edition |
| Versnellingen | 1, Automaat |
| Bouwjaar | 2024 |
| Jaar van aanschaf | 2026 |
| KM-stand bij aanschaf | 12.695 km |
| KM-stand laatst | 16.067 km |
Fijne auto met wat opstartproblemen (pech?)
De Megane is mijn tweede EV, ik heb een aantal jaar geleden een jaartje een Hyundai Ioniq (38kwh) gereden, maar ben daar van teruggekomen door de beperkte range en wisselende oplaadmogelijkheden in de buurt. Daarna 2 jaar een Toyota Corolla gereden en nu opnieuw de keus voor het zoeven over de weg; een Megane EV, met 60kwh. In theorie in de zomer 400km range, nu in de winter ruim 300. En: ik heb nu een laadpaal thuis, dat maakt echt een wereld van verschil.
Ik heb de auto gekocht bij de Renault-dealer in Utrecht, met een lage kilometerstand, dus ik had eigenlijk verwacht een flink tijd probleemloos te kunnen rijden. Echter; na een tijdje vond ik dat de verwarming wel een hoop lawaai maakte. Zo hard dat ook de buren me erop aanspraken. Ik had geen ervaring met een auto met een warmtepomp, dus twijfelde of het erbij hoorde, maar na een maand toch maar gebeld met Renault. Een afspraak gemaakt om ernaar te kijken, maar dat haalde ik niet.
Op een ritje naar mn werk kwam er ineens een soort schurend, schrapend geluid bij; en net toen ik op het punt stond om dan mn afspraak bij Renault eerder te zetten, verscheen de melding. "Accu kan niet worden opgeladen".
Uiteindelijk naar Renault gereden, en hebben ze tussen de afspraken door naar de auto gekeken. De Airco-pomp bleek defect (ik denk dat hij al stervende was toen ik hem kocht) en is vervangen onder garantie. Nu rijdt de auto als een zonnetje (en is ook lekker stil van binnen), maar ik hoop wel dat dit het enige mankement blijft voorlopig. Geen al te beste start. Blijf het ook wel verbazingwekkend vinden dat men zo'n dure auto verkoopt met een probleem; want dat geluid wat hij in het begin al maakte, hoort dus echt niet.
Los daarvan; de auto rijdt heerlijk en heeft een degelijke range. Pluspunten zijn ook de ruime kofferbak (meer dan 400 liter) voor zo'n compacte auto en Android Automotive.
PRIVATE LEASE Renault Mégane
Ontdek deze occasions: had je ze al gezien?

Renault Mégane Estate 1.3 TCe 140 EDC Techno | Trekhaak 1700 kg geremd | All-season banden | Dodehoek Detectie | Camera | Carplay
- 2023

Renault Mégane EV60 220 Optimum Charge Techno | Pack Winter | Camera | Adaptieve Cruise Control | Dodehoekdetectie
- 2023

Renault Mégane EV60 Optimum Charge Techno - Camera's rondom - All Season banden -
- 2022