Renault Mégane Coupé 1.9 dCi Dynamique (2001)
Uitvoering | Mégane Coupé 1.9 dCi Dynamique |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
Sinds ik de auto in mijn bezit heb blijven mij dingen opvallen. Wat een wereld van verschil met mijn vorige auto! De vorige auto was een geweldig rijdende auto waar ik geen enkel probleem mee heb gehad, dit met slechts normaal onderhoud heeft geeisd en geen overbodige uitgaven. Tot noch toe heeft ook deze auto buiten een beurt geen extra kosten met zich meegenomen.
De auto bevalt werkelijk geweldig:
De uitrusting is zeer goed te noemen met standaard 4 airbags, half lederen sportstoelen, ABS, electrische ramen voor + achter, radio cd speler met 6 luidsprekers enz enz..
De motor doet zijn werk uitermate goed en heeft dankzij 105pk absoluut geen enkele moeite met de slechts 1080 kg wegende auto. Erg hard optrekken en snel inhalen zijn geen enkel probleem, al verwacht ik wel dat de voorbanden een stuk sneller slijten in vergelijking met mijn vorige auto maar dit is slechts omdat de auto absoluut zeer utinodigend is om wat sportiever mee te rijden.
De motor is zeer soepel en krachtig door het hele toeren gebied. De motor heeft zijn maximale koppel al bij 1500 toeren en verder rijden vanuit ongeveer stationaire toerentallen is in zo goed als iedere versnelling mogelijk. Ook het trekken van een behoorlijke caravan is erg eenvoudig en de auto blijft gewoon doortrekken zolang als je wilt.
- Omvormen van de stekkerdoos voor de caravan
- Bijwerken kleine steenslag plekjes
- Normaal onderhoud
Ik ben alleen erg ontevreden over de dealer mbt. onderhoud aan mijn 2e auto een Renault Twingo maar voorlopig is dat met deze auto nog niet het geval.
(Ze hebben er nog niets aan hoeven doen!)