AutoWeek.nl heeft je steun nodig

Renault Kangoo 1.6 16V Expression (2004)

Renault Kangoo 1.6 16V Expression (2004)

UitvoeringKangoo 1.6 16V Expression
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2023

Een Kangoo als project

Ik vond deze Renault Kangoo bij een garage in de buurt toen onze de Mazda MX5 net had verkocht. De auto leek mij geschikt om om te bouwen/uit te rusten als camper. Weinig kilometers, geen roest en complete onderhoudshistorie, dus in prima staat, maar niet direct een koopje! Het idee was: ombouwen zodanig dat deze weer in de originele staat kan worden teruggebracht. De Kangoo biedt daarvoor genoeg ruimte. Dat lijkt inmiddels gelukt, we hebben erin geslapen, de achterbank is bruikbaar, er is ruimte onder het bed van 112 × 192 m voor diverse kampeerspullen, inclusief een keuken, er is een dakrails gemonteerd voor een luifel en er zijn verduisteringsgordijn rondom, extra binnenverlichting, etcetera. Onze hond, een teckel slaapt onder het bed, dat bevalt hem (en dus ons) blijkbaar óók!! Voor een paar dagen op pad met z'n drieën is dit een leuke mogelijkheid. Met de trekhaak eraan kan er ook nog een caravan mee, dan kan je er zelfs met 5 personen mee op vakantie!! De auto is daarnaast nog gewoon inzetbaar als dagelijkse auto, pas de problème. Met de grote ruiten rondom heb je prima zicht, de 1.6 16v motor heeft voldoende kracht, het verbruik is nog redelijk bescheiden óók!! Kortom: een geslaagd project!!

6,5