Renault Grand Scénic 2.0 16V T 165 Privilège Luxe (2004)

Renault Grand Scénic 2.0 16V T 165 Privilège Luxe (2004)

UitvoeringGrand Scénic 2.0 16V T 165 Privilège Luxe
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2009

Positief

Vorige maand moest mijn leaseauto worden ingeleverd. Ik heb samen met mijn vriendin 5 kinderen, vandaar de 307SW. Ik heb nu voor de Honda Civic hybride gekozen en dus moest er in plaats van onze tweede auto (ford Ka) een 7 persoons komen.

Na wat rondgekeken te hebben (oa Mazda 5 en VW Touran) kwam ik deze Grand Scenic tegen. Ik vind een auto met wat meer vermogen veel prettiger rijden en na een proefrit in de 2.0T (165PK) was ik snel verkocht, mijn vriendin vondt dit ook nog eens de mooiste van de MPV's.

Eigenlijk was ik wel een beetje bezorgd om de bekende 'franse slag' maar de eerste maand ben ik zonder problemen doorgekomen. Geen enkele storing, de auto doet precies wat hij moet doen.

De motor is fantastisch, hij pakt heerlijk op en je hebt altijd voldoende trekkracht. We hebben de privilege luxe en dat betekent erg veel gemakken en luxe. Werkelijk alles zit erop, goed te bedienen en meestal op logische plaatsen.

Enig minpuntje aan de auto is dat hij nogal 'deint'. Een verkeersdrempel die ik met de 307 met 50 makkelijk kon nemen betekend in de Grand Scenic toch wel dat je zeker onder de 30 Km/h moet rijden om er fatsoenlijk overheen te rijden. Hij veert bij het adrijden nog een keer stevig door. Ik heb hulpveren besteld, die komen volgende week binnen en ik hoop daar wel wat winst mee te boeken.

Als ik er wat meer mee gereden heb zal ik een update plaatsen,

PRIVATE LEASE Renault Scénic