Renault Austral mild hybrid 130 Techno (2023) #2

Renault Austral
Renault AustralRenault AustralRenault AustralRenault AustralRenault AustralRenault AustralRenault AustralRenault AustralRenault AustralRenault AustralRenault AustralRenault AustralRenault AustralRenault AustralRenault AustralRenault AustralRenault AustralRenault AustralRenault AustralRenault AustralRenault AustralRenault AustralRenault AustralRenault AustralRenault AustralRenault AustralRenault AustralRenault AustralRenault AustralRenault AustralRenault AustralRenault AustralRenault AustralRenault AustralRenault AustralRenault AustralRenault AustralRenault Austral

UitvoeringAustral mild hybrid 130 Techno
Bouwjaar2023
Jaar van aanschaf2023

Snel geleverd

• 10 km

31 maart was het zo ver. Mijn Austral stond klaar bij de dealer. Ruim 2 maanden eerder dan plan was.
Bij wegrijden gelijk al in de gaten dat het een fijne auto is om in te rijden. Alles natuurlijk nog nieuw maar gelijk alle knoppen e.d. te vinden. Instellen multimedia was ff een gedoe maar je moet dus eerst een account aanmaken bij Orange.

Kan beter

Vandaag de 10.000 km gepasseerd. Wat zijn tot nu toe mijn bevindingen.
Auto rijdt fijn, goede wegligging en je hebt niet in de gaten dat het een grote auto is. Stoelen zitten zoals gewoonlijk goed in een Renault. Goede verstelmogelijkheden zowel omhoog/omlaag als voor/achter.
Achterin met de verschuifbare achterbank kunnen 3 volwassenen zitten, bagageruimte is dan wel op de kleinste stand/ruimte maar nog ruim genoeg voor een paar tassen en jassen.

Het verbruik ligt nu ongeveer op 5.6/100km, ruim 1 op 17,5. nu ben ik wel een rustige rijder en rij niet al te veel snelweg, tenminste niet voor/na de verplichte 100km/u.
Wat ik wel merk is dat de motor te klein is voor deze auto. Als je goed mee wilt rijden dan moet je wel toeren maken dus meer benzine. Het mildhybride systeem komt pas na de 3000 toeren in aktie, dat valt mij erg tegen. Had verwacht dat het systeem bij optrekken gelijk zou gaan meedraaien maar dat is dus niet zo. Zelfs de Suzuki Swift van mijn vrouw werkt daar beter/sneller in.
De volgende Austral wordt dus wel of een 160pk mildhybride of een 200pk fullhybride.

weer 5000 km erbij

Van de week de 15.000km aangetikt dus maar weer eens een update geven. Dit omdat er meer "ergernissen" komen.
Er is een aantal maanden geleden een update geweest omdat het voor zou komen dat de auto niet wilde starten. Daar zelf geen problemen mee gehad, wel af en toe de s&s knop ingedrukt ipv de startknop. Deze zitten namelijk naast elkaar. Na deze update heb ik het probleem dat af en toe de auto niet meer uit wil als ik 1x op de startknop druk, en néé ik druk niet op de s&s knop :-)
Eind oktober begonnen de ruitenwissers voor te strepen, opeens vanuit het niets. 2 november zijn deze vervangen door exemplaren van Renault. Na 2 weken begonnen deze ook te strepen en wederom nieuwe van Renault erop gekregen. Deze hebben het 3 weken volgehouden en nu zitten er Bosch ruitenwissers op. Nu ik dit schrijf is er al weer een afspraak gemaakt voor..... jullie raden het al. Strepende ruitenwissers !!!!!!!
In de tussentijd heb ik de auto, zoals ik al jaren doe, met de hand gewassen. Waarbij ik de ramen apart was en droog maak met een zeem en niet met trekker of ruitenwissers. Dit is de eerste keer ( oke, 3x dan) dat ik ruitenwissers op mijn auto krijg. Dit de afgelopen jaren nog nooit hoeven doen, ik koop nl elk jaar een nieuwe auto. Daarom valt mij dit ook erg tegen.

En het verbruik, dat keldert van 5.6/100 naar 6.4/100. Dit na de update, en het wordt natuurlijk ook kouder maar toch een erg groot verschil opeens.
Vorige week ook een update van de multimedia gehad en gelijk zijn er dingen veranderd. Er knalt opeens verkeersinformatie uit de radio terwijl die uit stond, radio gaat vanzelf harder of zachter. Ik heb 13 instellingen weer moeten terugzetten naar mijn smaak, vind dat erg veel maar ook irritant.

Of mijn volgende auto weer een Austral wordt, was stellig van JA maar weet het nu nog niet. Heb nog een paar maandjes om over na te denken. April weer tijd voor een andere.

Wordt vervolgd

PRIVATE LEASE Renault Austral