Renault Austral hybrid 200 Iconic Esprit Alpine (2023) #2

Renault Austral hybrid 200 Iconic Esprit Alpine (2023)

UitvoeringAustral hybrid 200 Iconic Esprit Alpine
Versnellingen8, Automaat met dubbele koppeling
Bouwjaar2023
Jaar van aanschaf2023

Renault Austral eerste 500km, positief!

• 500 km

Hierbij schrijf ik mijn review over de Renault Austral.
Mijn vorige auto (Mercedes A200 2019 AMG-Business Edition) was op zijn eind en ik mocht een nieuwe auto kiezen! Hierbij leek het mij interessant om een SUV in bezit te hebben voor een leuke prijs (voor de lease). Na veel geneuzel en rond gekeken, kwam ik toevallig een advertentie tegen over een Renault Austral. De Austral lijn zei me niks van Renault maar toch wel erg nieuwsgierig. En toen ik de plaatjes zag, vond ik hem mega mooi. Dus ik ging hem proberen samen te stellen, en met de prijs zag het er ook goed uit. Stuk beter dan de Peugeot 408 die ik op het oog had.
Hierbij zocht ik ook een auto die geen plug-in heeft of volledig elektrisch is. Ik ben momenteel nog niet helemaal fan van een auto opladen.
Hiermee was mijn keuze snel gemaakt, en ik ging hem bestellen (Dit was in Mei 2023).

Aflevertijd binnen gekregen: November 2023.
Uiteraard was dit te verwachten en ik zou het netjes afwachten.

Plotseling kreeg ik een belletje (in Juli) dat mijn auto eerder zou komen. Nieuwe datum: 2de helft van September. Ik superblij natuurlijk.

Eind Augustus kreeg ik weer een belletje, je auto staat bij ons bij de dealer !!

Mega blij, ook gevraagd hoe het zo snel kan waarbij ze aangaven dat Nieuwere modellen voorrang krijgen op de loopband bij de Renault fabrieken.

Alles geregeld en de Mercedes ingeleverd en de Renault Austral mogen ontvangen!

Hierbij nu de eerste 500km al gereden met de Austral en wat een verademing in vergelijking met me voorgaande auto.

Tot nu toe alleen maar pluspunten ondervonden.
+ Lekkere wegligging
+ Geen last van geruis van linkerkant van de auto (zoals meeste reviews aangeven)
+ Veel opties (teveel om te benoemen maar ik heb dan ook meest uitgebreide uitvoering genomen).
+ Complimenten krijgen van omstanders (Austral is nog onbekend voor vele mensen, of dit een pluspunt is, is persoonlijk uiteraard).
+ Trekt vlot op

- Kan nog steeds niet de auto laten verbinden met de MyRenault App
- Airco/Climate Control wel merkbaar van slechtere kwaliteit dan bij Mercedes. Het is als je achterin zit ook niet goed verdeeld. Dit opgemerkt waarbij het toevallig in NL 31+ graden is.
- Vertraging soms bij het gas geven, dit is als de Renault niet weet of hij benzine moet bezuinigen, of kracht erbij wil geven bij het volledig gas geven.

Ik ga binnekort nog even een update geven bij de volgende 500 km.

Mocht er vragen zijn, dan hoor ik het graag!

10,0

PRIVATE LEASE Renault Austral