Renault 19 Europa 1.4 Energy (1995)
Uitvoering | 19 Europa 1.4 Energy |
Bouwjaar | 1995 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Mijn R19 Energy heb ik sinds begin dit jaar (2004). Gekocht bij een merkdealer voor 3200 euro, aan de hoge kant maar wel met lage km stand bij aanschaf (60000 geregistreerde km"s). Auto was uitstekend onderhouden, stoelhoezen zaten er nog in, interieur dik OK. Servicebeurten bijgehouden in boekje met handtekening datum en stempel van (andere) merkgarage.
De auto was een beetje traag ingereden, maar inmiddels is hij lekker pittig geworden. De Energy motor is prima, voldoende PK"s (80) voor zo"n lichte auto, en zeer zuinig ondanks mijn vlotte rijstijl (1:15,5). Ruimte voldoende, lekkere stoelen en ziet er nog best leuk uit ondanks leeftijd.
Een aanrader voor mensen die een goedkope auto met wat meer ruimte dan een standaard hatchback willen, en die ook niet als laatste bij het stoplicht weg willen zijn. Niet geschikt voor mensen als eerste weg willen zijn, of indruk willen maken met de merknaam + type of prijs van hun auto op een feestje.
Ongeveer 5000 km na aanschaf nieuwe uitlaat eronder moeten laten leggen, vrij normaal na een paar jaar.