Porsche Boxster S (2012) #2

Porsche Boxster S (2012)
Porsche Boxster S (2012)Porsche Boxster S (2012)Porsche Boxster S (2012)Porsche Boxster S (2012)Porsche Boxster S (2012)Porsche Boxster S (2012)

UitvoeringBoxster S
Bouwjaar2012
Jaar van aanschaf2022

Nieuw hoofdstuk

Als kind droomde ik altijd al van Porsches, ik wilde als tiener graag bij de KLPD werken vanwege de toen dienstdoende Porsche 911 Targa. Helaas is deze wens nooit uitgekomen. Na ondertussen twee Porsche Boxsters 986S/987S te hebben gereden dacht ik dat dit het juiste moment was om over te stappen op een 911 type 991.

Internet afgezocht naar een 991S uit 2012. Na enig zoekwerk vond ik een mooi exemplaar bij een Porsche specialist in Nederland staan. Afspraak gemaakt om de auto te bekijken en na enige onderhandeling de koop gesloten met als voorwaarde een aankoopkeuring bij Porsche en nog een uitgebreide proefrit. De auto stond al lang stil en kwam met een hoop geratel tot leven, klepstoters vertelde de verkoper, deze moeten eerst nog met olie worden gevuld, het ratelen duurde vervolgens wel 10-min lang. Dat voelde al niet goed aan. De proefrit viel mij helaas erg tegen, de auto voelde groot en zwaar aan, ik miste de rijbeleving van een compacte sportauto. Ik heb ook wel de 911 type 997 gereden, die reed fijner en speelser. De huidige 911 is een prima daily driver, begrijp me niet verkeerd maar dat is niet wat ik zoek.

Na enige twijfels kwam ik tot de conclusie dat de 911 niet mijn jeugdroom zou gaan worden. Vervolgens ben ik weer verder gaan zoeken naar een Porsche met een middenmotor, type Boxster of Cayman. Na enig speurwerk ben ik uitgekomen bij een Boxster 981S uit 2012 met weinig kilometers op de teller. De auto was vertroeteld door de vorige eigenaar en prefect onderhouden en bovendien voorzien van een handbak met Sportchrono en een fantastische originele inschakelbare sportuitlaat. Ook de kleurstelling sprak mij direct positief aan in combinatie met de orginele 20" wielen in de keur brons.

De aankoopkeuring is gedaan door Porsche Gelderland, hier kwamen geen bijzonderheden naar voren, behalve dat een condensor slecht begint te worden. De auto heeft net een grote beurt gehad bij Johan van der Gugten in Bodegraven. Keurige Porsche specialist met kennis van zaken.

Wat een genot om in deze auto te mogen rijden. Dit rijdt als een compacte snelle sportauto. Je kan er ook heerlijk ontspannen mee rijden, maar met een knopdruk (Sportplus modus + sportuitlaat) verandert de auto in een wild beest. Wat een geluid en sensatie brengt dat teweeg.

Binnenkort krijgt de lak een glascoating voor een diepere glans en betere bescherming tegen vuil.

Voorlopig is mijn jeugddroom hiermee in vervulling gegaan, laat de lente maar beginnen.

9,5