Peugeot e-2008 Style Advantage EV 54kWh 156 (2025)
Uitvoering | e-2008 Style Advantage EV 54kWh 156 |
Bouwjaar | 2025 |
Jaar van aanschaf | 2025 |
Tevreden
Aangezien het tijd werd om via mijn werk een auto te gaan uitkiezen, ben ik beland bij een Peugeot e-2008 Style Avantage.
Van de auto's die ik vanuit Flex lease heb gereden, reden de Peugeots het lekkerst en hierdoor voelde het voor mij vertrouwd om deze auto uit te kiezen.
Ik had oog op meerdere autos, zoals:
Skoda Elroq
Renault 4
Kia EV3
Peugeot e-2008 (die is het dus geworden)
Waarom uit deze 4 opties de Peugeot?
Ik ben zoals hierboven vermeld bekend met Peugeots en vind het oprecht hele fijne autos om mee te rijden. Comfortabel, lekker stil van binnen, en het voelt allemaal aardig degelijk aan in mijn optiek.
Ook was het leasebudget wat ik van het werk kreeg niet bij alle modellen toereikend en viel door een actieprijs voor de leasemaatschappij deze auto binnen mijn beschikbaar gestelde leasebudget, waardoor hij ook nog eens vrij goedkoop is voor me.
Ondanks dat deze auto met zijn standaard opties niet zo uitgebreid is als de rest van deze modellen. Door bovengenoemde ben ik dus toch op de Peugeot uit gekomen.
Pluspunten aan deze wagen na 1003 km:
- Sportiever en meer kracht dan voorganger
- Design valt mij heel erg in de smaak, ik vind het een prachtige auto om te zien.
- Het vernieuwde infotainmentscherm is heel scherp en mooi
- Achteruitrijcamera met top-down view heel erg handig en accuraat.
- Geluid is niet perfect maar voor standaard audio erg goed.
Minpunten:
- Erg karig uitgerust, ondanks basismodel, maar concurrenten bieden meer bij basismodellen
- Audio upgrade niet mogelijk.
- Snelheidsafhankelijke volumeregeling van audio is niet uit te schakelen.
- De remmen zijn bij lage snelheden erg gevoelig.
Hij rijdt comfortabel, is lekker stil en is ten opzichte van de vorige (voor de facelift) iets stugger op zijn "poten" gezet, wat het stuurgevoel flink heeft verbeterd en wat meer een sportiviteitsgevoel geeft. Ik rij niet langzaam, ook niet als een gek, maar als ik even snel bij een stoplicht weg wil, kan hij dit ook goed. 156PK is genoeg.
Zoals hierboven genoemd zijn de remmen wel erg gevoelig bij lage snelheid, als ik een parkeervak uit ga reageert hij heel heftig op remmen en staat soms vrijwel meteen stil, terwijl je gewoon rustig wil remmen.
De auto is verder ruim genoeg voor ons gezin met een baby, je hebt voldoende ruimte om een Maxi Cosi op de achterbank te hebben zonder de bijrijder op het dashboard te drukken. De kofferbak is niet de grootste, maar wel ruim genoeg om vanalles in kwijt te kunnen.
Wat de karige uitrusting betreft, daar leer je mee omgaan. Wat ik het meeste "mis", maar eigenlijk ook niet echt per se, is een automatisch dimmende binnenspiegel, getinte ramen achter (kun je natuurlijk zelf nog plakken), het digitale instrumentarium (meer een gimmick) en een warmtepomp, deze optie maakte de leaseprijs helaas te hoog voor het beschikbare budget. Een camera erbij kon wel en die heb ik aangevinkt. Verder boeit het me niet zo wat erin zit. Het is alleen wel opvallend hoe kaal deze auto's zijn, gezien de waarde ervan.
Qua range kan ik nog niet heel veel zeggen. De auto is nog heel erg aan het zoeken naar een gemiddeld verbruik aangezien hij pas ongeveer 3 volle ladingen heeft leeg gereden. Ik kan ongeveer 400km rijden met 54kwh, nu in de zomer. Wellicht dat de auto later wat beter door heeft hoeveel het verbruik in de praktijk is. 400km is voor mij voldoende. En wetende dat autos met 80kwh ongeveer 600km halen, vind ik dit ook niet verkeerd.
Tot nu toe prima tevreden over deze auto!
PRIVATE LEASE Peugeot 2008

Peugeot 2008 Style | Climate Control | Dashboard in zacht materiaal met carboneffect en hoogglans zwarte sierstrip | Elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels
- 2025

Peugeot 2008 Allure | Advanced Active Safety Brake met camera en radar | Climate Control | Dashboard in zacht materiaal met carboneffect en hoogglans zwarte sierstrip