Peugeot 508 SW GT HYbrid 225 (2024)

Peugeot 508 SW GT HYbrid 225 (2024)

Uitvoering508 SW GT HYbrid 225
Bouwjaar2024
Jaar van aanschaf2025

Franse sloep

De Opel Grandland X die ik hiervoor reed liep in de lease af en ik kon een nieuwe leaseauto uitzoeken.

Het moest een PHEV of elektrisch zijn.

Vervolgens proefritten gemaakt in de auto's die mij wel wat leken en ik kwam uit op de Superb Sportline 1.5 PHEV, Peugeot 508 GT PHEV 225 of een Hyundai Ioniq6.

Na wat overwegingen gekozen bij een PHEV te blijven. Dus de Ioniq6 viel af.

De Superb was nog niet leverbaar in de sportline uitvoering en de standaard uitvoering vond ik niet heel mooi. PHEV was ook alleen in combi beschikbaar. Superb was alleen voor mij een optie als liftback/hatch, Sportline en PHEV.

Vervolgens doorgelopen naar de Peugeot showroom na klaar te zijn bij Skoda en daar stond een spiksplinternieuwe 508 liftback in het wit. Ik was gelijk onder de indruk van het uiterlijk. Interieur ook erg mooi, stoelen zaten geweldig. AGR stoelen en de vorm ervan herkende ik van de Grandland en voelde als thuiskomen. Focal audio met wat tweaks klonk goed en ansich genoeg ruimte in het interieur. Proefrit kon gemaakt worden en eigenlijk kon ik er weing op aanmerken. Alle dingen die ik belangrijk vond waren goed voor mekaar.

Vervolgens gekeken naar een nieuwe te bestellen. Dit was als GT niet meer mogelijk. Alleen als Allure. Ik misde dan toch de mooie 19 inch velgen en wat andere zaken.

Uiteindelijk mocht het ook een demo auto zijn. Na heel wat mailtjes en offertes uitgekomen op een SW GT 225 in de kleur Bleu Eclipse.

De eerste indruk:

- Heel comfortabel
- Erg stil op de snelweg
- Audio klinkt goed
- Massagestoel is tot zover geen gimmick
- Ontzettend mooi
- Complimenten in overvloed
- Warm interieur, 20 graden climate control is warm zat

Verdere indruk en beleving zal ik door de tijd heen aanvullen.

1ste maand

De eerste maand zit erop. Meer kilometers gemaakt dan verwacht en ieder weekend wel op stap geweest ermee.

Zo heb ik een aanhanger erachter gehad en dat ging heel goed. De dodehoek verlichting gaat niet aan als de aanhanger erachter hangt.

De 508 is tot dusver erg zuinig. Als ik met een lege accu rij, is het verbruik op korte stukken 1 op 12. Op de snelweg met 108km/u cruise gaat dit naar de 1 op 20. Ik rij wekelijks 120 kilometer enkele reis met voornamelijk snelweg kilometers. Met een volle accu in de hybride stand rij ik dan 1 op 27 a 1 op 29. Ik kom dan aan met ongeveer 2% accu. Erg netjes wat mij betreft.

De volledige reikwijdte op elektrisch was volgens de boordcomputer rond het vriespunt 32KM. Dat is nu met 10 a 15 graden naar 38KM gegaan. Ik heb 1 keer elektrisch van 100 naar 0 procent gereden en dat was toen 40KM in totaal wat ik gereden heb.

Android Auto heeft 2x een storing gehad. 1x stopte alles ermee en leek de multimedia uiteindelijk te herstarten. De andere keer heb ik mijn smartphone opnieuw moeten koppelen. Niet geheel foutloos dus.

Het voorverwarmen van de auto werkt erg goed en snel. Ik ben het een keer vergeten en stond ervan te kijken hoe snel de auto koud ontwasement. Kon met dichtgevroren ruiten binnen 2min wegrijden omdat hij al helemaal ontwasement was. Buitenspiegel verwarming werkt wel, maar duurt langer dan ik gewend ben van andere autos.

Nu een paar keer in het donker gereden en de matrix koplampen met automatisch groot licht werkt goed en snel genoeg zodat je niemand verblind.

De tweeter van de linkerachterdeur kraakt. Contact opgenomen met de dealer en zal onder garantie verholpen worden.

Stap er met veel plezier iedere dag weer in en blijf na iedere rit toch even terugkijken naar de auto. Een goede keuze :).

PRIVATE LEASE Peugeot 508