Peugeot 508 Blue Lease Premium 2.0 HDi HYbrid4 (2012)
| Uitvoering | 508 Blue Lease Premium 2.0 HDi HYbrid4 |
| Versnellingen | 6, Semi Automaat |
| Bouwjaar | 2012 |
| Jaar van aanschaf | 2012 |
| KM-stand laatst | 7.000 km |
Premium chique!
De Peugeot 508 vind ik een mooie wagen: het uiterlijk van deze auto is uitermate strak en ingetogen, er is geen randje of richeltje te veel in het plaatwerk. Heel knap top design van van de franse autobouwers, die een representatieve auto ontwierpen met een bescheiden uitstraling. Premium chique!
Sinds een maand berijd ik een premium hybrid cuatre. En dat is genieten. Deze Premium wagen heeft alle luxe aan boord en is bijzonder comfortabel. Als het moet, heeft hij alle power, voor als het nodig is. Prettig is dat de wagen, in de 'Auto' modus, uitnodigt tot rustig en beheerst rijden. Je voelt je niet gedwongen om te jakkeren op de linker baan.
Bijzonder is het brandstofverbruik: de beloofde 3.9l/100km wordt weliswaar niet gehaald, maar een 4,9l/100km is uitermate netjes voor een wagen van dit kaliber. Het geluidsniveau binnen is spectaculair laag en rustgevend.
Het comfort ligt op een hoog niveau en komt in de buurt van de Ctroen C5. Hierbij moet ik wel bekennen dat de stoelen en het veergedrag van deze citroen nog beter waren. Maar dat is dan ook het unique selling point van deze auto, wanneer uitgerust met hydropneumatische vering.