Peugeot 508 Allure 2.0 HDi HYbrid4 (2012)
Uitvoering | 508 Allure 2.0 HDi HYbrid4 |
Versnellingen | 6, Semi Automaat |
Bouwjaar | 2012 |
Jaar van aanschaf | 2013 |
Mooie bak!
Ik heb nu 3 weken een 14% bijtelling wagen, deze bruine Peugeot 508 Hybrid4.
Deze auto was een demo van Peugeot Nederland en via Peugeot dealer Rutten uit Wijchen verkocht aan mijn werkgever. Ik mag er zo'n 200.000 km mee sturen.
Ik heb de auto zelf uitgezocht op www.gaspedaal.nl en gepresenteerd aan mijn werkgever. Ik ben hier begonnen als Vertegenwoordiger begin april dit jaar. Ik had deze wagen al een tijdje op het oog, gewoon omdat hij een mooie lijn heeft, 14% bijtelling, bijzonder leuke techniek aan boord en aardig wat power.
Die power komt er niet echt overtuigend uit maar de 508 rijdt erg comfortabel bij normaal gebruik, de sportstand gebruik ik bijna nooit. Want dan schakelt de wagen wel een beetje houterig. Ik was hiervoor een DSG gewend en die zijn toch wel een niveau hoger, bijzaak want ik rijd 90% in Auto stand en dan schakelt de Peus gewoon goed.
Het verbruik is redelijk, 1 op 19, de Peug is natuurlijk al een tijdje ingereden. Die beloofde 1 op 25 of zo is natuurlijk onredelijk, dat haal je nooit.
In file rijd ik electrisch, het maximale is 3 km electrisch rijden. Als ik weg ga thuis rijd ik ook electrisch, verder gewoon vaak op de motor. Bij het stoplicht valt de motor ook uit, bevalt me wel eigenlijk!
Ik haalde al eerder hier die 14% aan, natuurlijk is dat weinig maar de auto kost toch 42.000 euro en dan tikt het toch nog aan, echt weinig betalen....dan moet je maar een paar klasses lager rijden of een Plug-in o.i.d. en dat zie ik nog niet zitten. Deze 508 is nog altijd 100 euro netto per maand voordeliger dan de Octavia die ik hiervoor had dus vind ik dit wel prima wat ik nu betaal als bijtelling. Ik prijs me nog steeds gelukkig dat ik een leasewagen heb, prive fix je dit natuurlijk nooit voor zo'n laag bedrag! En dan nu zo'n mooie 508 maakt mij helemaal ''happy'''.
De ruimte binnen is prima, we zijn in het weekend met 2 volwassenen en 2 jongens. De kofferbak is natuurlijk klein, zeker i.v.m. die Octavia, die was gigantisch! Op ons vakantieadres staat een wasmachine en in Italie hoef je niet te veel kleding aan dus geen probleem hier.
Navigatie en audio voldoen prima, ook de carkit doet het goed met mijn Blackberry. Mijn vorige navi (Columbus navi) was iets uitgebreider, deze RT6 start wel veel sneller op. Alleen moet ik nog even de usb stick laden met leuke muziek voor onderweg.
Comfort is wel erg hoog, deze Premium uitvoering is erg luxe. Headup display is heel fijn, Xenon is een must tegenwoordig bij mij, keyless entry werkt ook fijn en verder zitten er genoeg leuke gadgets op deze auto! Het rijgedrag is top, motor is stil genoeg, ik rijd nooit echt hard dus dan vallen bepaalde zaken niet echt op. Binnenkort ga ik de A31 op in Duitsland en even wat doorblazen, gewoon omdat dat kan! ;-)
De kleur is donkerbruin metallic, lijkt wel zwart! Als de zon schijnt zie je wel dat het bruin is. 1 x per 2 weken ga ik even de wasstraat in, ik vind wel dat je wel de auto wat vaker moet wassen als je deze kleur hebt!
Over een maandje zal ik weer updaten hier! Graag commentaar als ik iets vergeten ben hier! Thx.
Vakantie Texel
Vanwege een lekker weekje op vakantie met deze Peus een update. De kofferbak blijkt voldoende voor ons gelukkig want voor 5 dagen weg op vakantie neem je net zoveel mee dan als je 2 weken gaat in de zomervakantie! 388 liter is niet veel i.v.m. de 560 liter die ik tot 2 maanden terug had maar alles went!
Verder ben ik ook even in Duitsland geweest en een stuk gereden daar natuurlijk. De auto heb ik tot 218 km/u "opgejaagd" maar daarna weer snel teruggebracht naar normalere duitse snelheden van 160 km/u. Beviel prima en auto bleef als een blok op de weg, ook bij 200+...
Wat wel opvalt is dat het windgeruis behoorlijk is als je hard rijdt. Dus daar heb ik bijna geen last van want het meest ben ik in NL. Van de zomer gaan we naar Italie en dan ben ik zeer benieuwd hoe de auto is daar...zal wel warm worden want donkerbruine metallic kleur trekt nog meer warmte aan dan lichte kleuren natuurlijk.
Het verbruik is nog 1 op 18 gemiddeld sinds ik de auto "kreeg" met 20.000 km. Prima dus want ik rijd overal de max snelheid en plak dus niet achter vrachtwaggels etc.
Ik merk dat mensen wel vaak kijken naar mij omdat ik ZEV wegrijd, nog steeds iets bijzonders dus! En ik vind het heerlijk, dit wegzoeven. Ik merk dat ik zoveel mogelijk hiervan gebruik maak, vooral thuis en als ik in de stad rijd.
Met de usb-stick ben ik nog soms aan het pielen, hiervoor had ik een SD-card waar je alles op kon zetten, de usb-stick kan alleen afgespeeld worden met wma-bestanden. Dit kost mijn zoontje iets meer werk met downloaden zegt hij!
Verder? Niets! Ik hoop nog zo'n 200.000 km hierin te mogen rijden, dan zoek ik wel weer iets anders! Meer info over deze auto valt trouwens terug te lezen op www.peugeot508club.nl
kleine beurt
Deze bruine Peus krijgt aanstaande vrijdag een kleine beurt, ik meld me 's-morgens om 0815 uur in Wijchen, een uurtje koffie drinken volgens de dealer en dan weer weg.
De parkeerrem zelf werkt wel erg fijn hoor, ik vind het wel makkelijk, overal staat je wagen op de handrem, kun je dus nooit vergeten.
Ben alleen benieuwd of hij vastvriest in de winter bij -15? Dat moeten we maar afwachten!
31-05-2013, 10:00
Kleine beurt was in een uurtje gepiept. Auto ook gewassen zelfs.
Er zat ook een veiligheidskit bij waar een EHBO kistje, hamertje en gevaren driehoek inzit. Niets voor gerekend zag ik op de factuur.
Lekker even koffie gedronken en krantje gelezen daar. Wifi is er ook.
Op naar de volgende 30.000 km.....
verbruik
Deze afgelopen week en komende week zal het verbruik spectaculair gaan verslechteren want ik ben continue in Duitsland op de Autobahn van Hoorn naar Stuttgart aan het rijden. Gemiddeld ben ik nu 1 op 14 aan het rijden, op duitse trajecten doe ik dan max 170 met heel soms de top halen op lange stille trajecten op A31, dan tik ik net de 214 km aan, meer zit er niet in. Dan zak ik daarna lekker terug tot 170 km per uur.
Ipad mini x 2 voor achterpassagiers....ideaal!
Ik heb vanwege de vakantie 2 Ipad's mini gekocht met een goede steun aan de hoofdsteunen natuurlijk. Met een simpel koptelefoontje zijn de 2 jongens tijdens een lange rit ook helemaal happy, wij dan ook natuurlijk. De Ipad's gebruiken we overal om mail te checken of ook om spelletjes op te doen. Ook voor de foto's te maken voldoet de Ipad prima. Kortom, een mooie uitbreiding op deze 508.
Verder nog bijzonderheden? Verbruik is nog steeds 1 op 17, mix van vele snelwegkilometers en regelmatig de stad in om boodschappen te doen.
Soms doet de Keyless Entry het niet, dan moet je dus op het knopje drukken om te openen. Dit is slechts een paar keer per maand, peanuts dus!
Verder zoeven we nog heerlijk op de weg, meestal in auto-stand en heel soms in sport-stand, erg leuk dan!
garantiewerk
De hele audio unit is vervangen omdat de cd-speler het niet meer deed. En Keyless Entry werkt ineens perfect sinds een paar weken, ik gaf aan dat er soms storingen zijn en ze hebben de boel nagekeken, storing gevonden en tot nu toe is het helemaal perfect!
Verbruik
Kleine update, het verbruik zit nu op 5 liter per 100 km. Sinds een week ben ik weer aan het werk en elke dag ga ik naar kantoor toe, binnendienst helpen. 100 km heen en 100 terug waarvan de helft op de A2. Gemiddeld van huis tot kantoor rijd ik 84 km per uur, waarbij ik de maximum snelheid overal rijd.
Ook zijn de banden even opgepompt, dit zal ook wel een positieve invloed op het verbruik hebben.
Goed nieuws, de Leeuw is Los!
Zou de motor nu eindelijk los zijn? Ik rijd nu al ruim 4.000 km 1 op 20.
Dit vind ik wel een mooi resultaat. Foto komt er zsm aan van de boardcomputer. Ik reken het niet via de bonnetjes uit maar "vertrouw" wel op de BC al weet ik dat de BC soms iets te positief is.
Ik rijd nog steeds de max snelheid overal. Dit deed ik voor de zomervakantie minder, reed vaak te hard en veel in Duitsland.
Dus eigenlijk is het logisch? Ja! Gewoon wat relaxed rijden spaart enorm.
Tijdwinst als je harder gaat rijden is toch minimaal en je zit veel meer gespannen achter je stuur.
Jeetje....oppassen dat ik geen zondagsrijder ben, haha!
Winterbandentijd!
Vandaag heb ik Vredesteins eronder gelegd gekregen. Van den Enghel in Purmerend had een mooie aanbieding: 17" op LMV voor 1050 euro incl BTW. Binnen een half uur gewisseld en de zomerbanden daar in opslag a 18 euro per 6 maanden!
De banden maken geen lawaai, vind ik! De velgen zijn van het merk Rial, 7 spaaks, ik zal morgen wel een fotootje uploaden!
Verder nieuws? Niet echt, volgende week donderdag is de grote beurt bij Van Zwienen in Zwaag.
Heel soms een storingkje in het motorsysteem. Even uit en daarna aan en rijden maar!
Grote beurt
De grote beurt is al weer een paar weken terug uitgevoerd en de kilometers vliegen echt weer voorbij! Verbruik is nog steeds gelijk, rond de 1 op 18. Er is niets vervangen wat niet vervangen hoefde te worden.
Rare zin... ;-)
Winterbanden zijn er nog steeds onder maar ik vraag me af waarom. Net zoals iedereen natuurlijk want de winter is nog erg ver weg!
Vandaag was het 12 graden en een mooi zonnetje, de hele week al!
Volgende week moet ik toch weer naar Stuttgart, Duitsland en dan praat je waarschijnlijk over andere rij-omstandigheden! Verder nog iets?
Storingen? Nee!
Irritaties? Nee!
Pech gehad onderweg? Nee!
Kortom, alles zit mee!
En nog steeds is deze 508 verschrikkelijk mooi en zie je nog steeds de koppies omdraaien van andere automobilisten!
Winterbanden eindelijk eraf
De winterbanden (zie foto) zijn er eindelijk af. Ik wilde ze eerder er af laten halen maar de zomerbanden waren mbt het profiel helemaal op en moesten we dus nieuwe banden bestellen en toen liep de agenda vol etc etc. Dus nu de originele velgen er weer onder en die zijn toch iets mooier dan de wintervelgen, vind ik.
Verder niets bijzonders, de 508 bevalt nog steeds heel goed!
Deze hybrid4 ga ik wisselen met een Insignia Sport
Over een weekje is deze Peus niet meer mijn dagelijks vervoer. Ik ga veranderen van baan en daardoor wissel ik ook van auto. Ik ga werken bij een ander bedrijf en die hebben een contract met Opel. Er staat komende maandag een MY 2012 Insignia Sports Tourer klaar met meer dan 150k km op de klok dus kan ik deze "oprijden" tot 180k km en dan omruilen voor een nieuwe Insignia.
Leuk! Maar ik zal deze mooie Peus wel missen hoor.