Peugeot 508 Allure 1.6 THP (2012)

Peugeot 508 Allure 1.6 THP (2012)

Uitvoering508 Allure 1.6 THP
Bouwjaar2012
Jaar van aanschaf2012

Eerste indrukken

• 550 km

Vorige jaar voor de eerste keer een testrit gedaan met deze Peugeot, eerst een korte testrit met de 1.6 diesel automaat welke in mijn ervaring geen al te beste indruk naliet; maar om zeker te zijn ging de garage akkoord met een testrit van een volle dag. Dit kon mij ook niet overtuigen, de auto reed zeer goed maar die automaat deed eerder afbreuk aan het rijcomfort dan dat het iets toevoegde. Dus was men besluit genomen, geen automaat maar een handgeschakelde versnellingsbak.
Eind januari (om van de salonvoorwaarden te kunnen genieten) heb ik dan een bestelling geplaatst. Door de wijzigingen in de wet heb ik besloten om een benzine te bestellen. Heb gekozen voor de Alure versie, zwart leer interieur, parkeer sensoren vooraan, Xenon lichten en JBL Sound Systeem.
Drie maanden later, kreeg ik het goeie nieuws van de garage dat de auto op mij stond te wachten en vorige week donderdag ben ik hem dan gaan in ontvangst nemen. Ondertussen heb ik hem een paar dagen en er ongeveer 550 km mee rondgereden.

Ik heb gekozen voor Parelmoer wit, wat een bloedmooie wagen se ... ben heel blij met mijn keuze.

Het is nog vroeg om al een oordeel te vellen over de wagen, maar de eerste kilometers, goh wat rijdt die zalig. Ik ben aan het denken, wat zou ik nu als negatief kunnen aanhalen, voorlopig heb ik geen negatieve punten.

Het is wel even wennen aan de vele opties van het systeem en is misschien niet altijd even veilig om er mee te prutsen tijdens het rijden, maar voorlopig laat de wet dit toe. Het navigatie systeem werkt prettig. Het telefoonsysteem, gebruik ik via Bluetooth, vereist wel dat men telefoonnummers via de telefoon selecteert, want dat scrollen is misschien voor verbetering vatbaar.

Ben wel blij dat de cruise control nu per km kan ingesteld worden, want ik herinner mij dat dit tijdens de testrit nog in stappen van 5 km was.

De binnenverlichting vind ik mooi, zeker de instrumenten die mooi wit verlicht zijn met rode wijzers.

Vervolgens ben ik laaiend enthousiast over het keyless systeem. Wat wel hilarische beelden oplevert want elke keer als ik ergens stop wil ik de sleutel verwijderen, die er uiteraard niet is. Hetzelfde is van toepassing voor de handrem, is ook electronisch en die wil ik dan ook aantrekken, oeps, is er niet. Dit vind mijn vrouw dan ook wel grappig om te zien. Dit even terzijde :-)

Nog even dit, dit is mijn eerste Frans merk, voorheen altijd met Duitse wagens gereden; op basis van mijn eerste indrukken moet deze 508 echt wel niet onderdoen op vlak van rijcomfort, maar ook zeker niet op vlak van afwerking en luxe. En zo ruim is deze wagen. Heerlijk gewoon.

Tot over een paar 1.000 km, groetjes!

PRIVATE LEASE Peugeot 508