Peugeot 508 (2013)

Uitvoering508
Bouwjaar2013
Jaar van aanschaf2016

eerste ervaringen

Na 360.000km vrijwel probleemloos in mijn Honda Civic Hybrid gereden te hebben werd het toch eens tijd voor een andere auto. Liefst iets ruimer en eigenlijk gewoon weer een hybrid. Uiteindelijk terecht gekomen bij de 508Hy4 Berline. Had aanvankelijk nog een RXH in gedachten maar eigenlijk is de Berline veel mooier. Deze 3 jaar oude zwarte 508 met selchts 23k km kwam op mijn pad en ik kon hem voor een prettige prijs bemachtigen. Blijkbaar zijn er maar weinig particulieren die een dergelijke auto ambieren. Aangezien ik 50k/jaar woon werkverkeer heb wil ik graag een op comfort gerichte, zuinige en prettig rijdende wagen hebben.
De eerste kilometers maken duidelijk dat ik een goede keus heb gemaakt. Het is even wennen aan de automaat, de CVT van de Honda was wel erg fijn, want ja nu wel wat schokken. Het is wel overkomelijk en het is vooral wat spelen met de instellingen en het gaspedaal. Duidelijk is dat het met het verbruik wel goed zit. Ik ben natuurlijk al gewend aan het hybride rijden en ik kom dan ook met gemak boven de 1:20 uit. Dat gezeur van die autojournalisten die nooit boven de 1:15 uitkomen heeft meer met hun rijdgedrag te maken. Dit is een comfortabele limousine en als die als zodanig gereden wordt haal je dus inderdaad een actieradius van 1500km op een tank. Wegligging is prima, nog iets beter dan die van de Honda. De zit is ook enkele cm hoger, en met mijn 1.95m kan ik me prima achter het stuur nestelen. De audio is op orde, niets bijzonders maar ook niet slecht. Er zit geen JBL in. Het binnengeluid is uitermate gering en slechts af en toe hoor je de diesel wat brommen. Met zelf 10K maar eens een verdere review.