Peugeot 407 XR 1.6 HDiF 16V (2005)

Peugeot 407
Peugeot 407Peugeot 407Peugeot 407Peugeot 407Peugeot 407Peugeot 407Peugeot 407 - interieurPeugeot 407 - interieurPeugeot 407 - interieur

Uitvoering407 XR 1.6 HDiF 16V
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2007

In mei 2007 heb ik mijn Seat Ibiza TDI 110pk omgeruild voor een Peugeot 407 HDI 1.6 110pk met 40.000km. (met 16” velgen, gescheiden airco, park assist, automatische ruitenwissers en koplampen, enz…) Inmiddels heb ik 70.000km

Design

Er zijn mooiere wagens dan een 407 maar veel meer lelijkere… De neus vind ik echt imposant en groot. Doet een klein tikje agressief aan maar niet overdreven. De rest is allemaal erg braafjes gehouden. De achterkant heeft mooie lichtunits… Vanuit sommige hoeken lijkt de wagen niet 100% in verhouding: nl grote neus en korte koffer… Maar valt best mee. Ik vind de 407 persoonlijk mooier dan een huidige BMW3-reeks en Audi A4. Naast een Alfa 159 begint mijn 407 te blozen… Het interieur is gewoon OK. Veel knopjes en hier en daar een te grote spleet , maar daar stoor ik me niet aan. Vooral het ruimtegevoel door de grote en ver geplaatste voorruit is enorm. Kruip na een 407 eens in een Passat en het is net alsof je hoofd ieder moment door de vooruit kan vliegen…

Weggedrag

FANTASTISCH ! Wat een wegligging… Kleeft echt aan het wegdek… Nooit gedacht dat ik met zo een zware wagen zo snel een bocht kon nemen zonder erg over te hellen. Allemaal heel erg geruststellend, veilig, kwaliteitsvol… Peugeot op zijn best. Echte rijdersauto.

Comfort

Kan niet verbeterd worden. Filtering van oneffenheden is voor mij perfect. Ik kan hiermee 1.000km rijden zonder rugpijn… Ook de airco verdient een pluim. Zeer goede werking door de honinggraad bovenop het dashboard. De stoelen geven goede steun en zijn perfect verstelbaar…Wat is die HDI stil !! Momenteel wordt enkel de stilte verstoord door gecupte banden. Gelukkig zijn die binnenkort aan vervanging toe. Verder heb ik nog geen rammeltjes , kraakjes of piepjes vastgesteld. Ik mis op de linkerbuitenspiegel een randje waarin je de wagen vlak naast je kan zien op de snelweg. Kan soms gevaarlijk zijn !

Prestaties

Hier mis ik de gretigheid van mijn Seat Ibiza TDI. Wat kon die Seat vlammen!! De 1.6 HDI doet goed zijn werk maar heeft soms wat adem te kort. Vooral in de eerste versnelling heeft hij veel tijd nodig om op dreef te komen. Van 110 pk mag je immers geen flitsende prestaties verwachten maar ik kom goed mee met het verkeer. De 136PK-versie lijkt me toch wat beter. Ik verbruik 5.6 liters/100km op een meting van 3.000km. Bij stadsverkeer en korte afstanden wordt dit 6.2 liter/100km. Valt heel goed mee !

Problemen

45.000 km aanrijding met vrachtwagen gehad waardoor de zijkant helemaal beschadigd was van vooraan tot achteraan. Het koetswerk werd goed hersteld door de Peugeot dealer. Onmogelijk nog iets te zien. Enkel de rubbers aan de portieren komen los maar deze worden binnenkort vervangen.

50.000 km : melding storing parkassist. Was eenmalig en verder niks van problemen meer gehad, werkt perfect.

55.000 km : banden cuppen, worden binnenkort vervangen

Voor de rest helemaal niks.

Conclusie

Ik ben zeer tevreden met mijn keuze en hoop op nog veel kilometers