Peugeot 407 SW XS Pack 2.0 HDiF 16V (2005)

autoreview

Peugeot 407 SW XS Pack 2.0 HDiF 16V (2005)

Signalement

Uitvoering407 SW XS Pack 2.0 HDiF 16V
Versnellingen6, Handgeschakeld
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2005
KM-stand bij aanschaf1 km
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

Levering van de auto kwam na 3x uitstellen van levertijd. Jammer...
Verder een fijn rijdende auto. Goede wegligging. Minder duiken in de neus dan mijn ’oude’ Passat.
Wegligging is goed. Leuke gadget is het glazen dak. Wel dicht doen in de zomer als hij in de volle zon staat. Anders is het leer wel erg warm als je in wilt stappen.

Auto is luxe afgewerkt in deze uitvoering. Alles wat je nodig hebt zit erop. Let er wel op dat als je de Standaard Radio eruit haalt wat problemen krijgt. (geen gebruik parkeer sensoren, datum en tijd niet meer in te stellen, ect.)

Verbruik van de auto valt mee. Als je netjes rijdt 6,7 liter/100 km. Ga je stevig doorrijden dan wil het omhoog gaan naar 8,0 liter/100 km.

PROBLEMEN

Vanaf het begin piepen de remmen. Lijkt wel of er een trein aankomt als je remt.
Na een 40.000 km (7 maand tijd) eerste grote probleem. Verminderd vermogen. Auto naar Peugeot dealer gebracht. Volgende dag weer retour. Probleem was ’verholpen’. 4 dagen later hetzelfde. Weer terug naar de dealer. Er bleek een electrische storing in de turbo te zitten. Oplossing: nieuwe turbo bestellen. Hierop heb ik meer dan een maand kunnen wachten. Nu rijdt de auto weer als vanouds. Maar een maand wachten op een turbootje.

Een tip voor iedereen die een 407 wilt nemen en ook op wintersport wilt. Laat de dealer gelijk sneeuwkettingen leveren! Ik wacht al 4 weken op sneeuwkettingen (215/55/17) en tot nu toe kunnen ze nog niet zeggen wanneer deze binnenkomen.

Update 14-03-06
Daar zijn we weer... we zijn 25.000 km verder en wederom staat de auto bij de garage... Weer een emissiestoring. en snelheid controle systeem defect. (kortom geen vermogen meer). Tegelijk met mij werd nog een ander 407 1.6 HDI weggesleept. Ook met dezelfde storing. Dit kan geen toeval meer zijn want vorige week is een collega van mij ook langs de weg komen te staan met zijn 407 1.6 HDI. Emissiestoring en ook geen vermogen meer... mijn 407 is zoals je in bovenstaande review kijkt een XS pack 2.0 HDI. Ben benieuwd of er deze keer ook een nieuwe turbo in moet en hoelang we hierop kunnen wachten. Laatste keer duurde het meer dan 4 weken.

Dus aan iedereen die zit na te denken om een 407 HDI (1.6 of 2.0) aan te schaffen... Denk 2x na.. met 82.000 km al 2x dezelfde storing en ik lees op internet dat deze zeer vaak voorkomen.... Misschien dat Autoweek aandacht in hun blad kan schenken zodat Peugeot dit nu een goed aanpakt ipv hun klanten te laten staan...

Update 03-05-06
JA daar zijn we... Afgelopen week een 90.000 km beurt gehad bij de garage (Nefkens in Apeldoorn) nu het mooie weer begint zou je eigenlijk gebruik moeten kunnen maken van je airco. Maar wat blijkt: de slang tussen de compressor en de condensor van de airco is weer eens lek. Ik merkte hiervoor al dat ik de temperatuur in de auto steeds kouder moest zetten maar met een buien temperatuur van onder de 17 graden valt dat niet echt op. Nu met temperaturen van boven de 25 graden merk je wel degelijk dat deze het niet doet. En jawel zoals al eerder gemerkt bij Peugeot zo’n slang is niet op voorraad in Nederland laat staan bij Peugeot Frankrijk. op z’n vroegst komt de slang op 12 mei 2006 aan bij Peugeot Frankrijk. Toch wel lekker als er standaard zwart lederen bekleding in je auto zit en dan nog zo’n leuk panorama dak dat je airco het niet doet. Daarvoor lease je een auto van dik €38.000.
En denk je dat Peugeot mee wilt werken om de slang van een auto uit de showroom te halen. Vergeet dat maar!

Update 12-05-06:
Onderdeel is nog niet binnen... er is nu niet meer bekend wanneer het binnen komt. Dealer wordt ook aan het lijntje gehouden...

Update 16-05-06:
Vandaag telefoon gehad van de lease maatschappij. Het onderdeel was binnen. Dit nadat ik 1 dag geleden de dealer en peugeot nederland nog had gesproken en onbekend was wanneer deze zou binnenkomen. Er is toen aan de leasemaatschappij verteld dat de auto meer dan 10% van de tijd in de garage heeft doorgebracht en daarom maar uit de lease gehaald moet worden. Ze zouden hier vandaag op terugkomen... maar aangezien de auto vandaag ’klaar’ was gaat dit niet door.... MAAR: Ik had op 03-05-06 aangegeven dat de achterruit alleen met de sleutel open ging en niet meer handmatig. Hier zou ook naar gekeken worden. Toen ik vanmiddag mijn auto ophaalde bleek dat er nog steeds een electrische storing zat in de achterruit; of ik hem nog wilde laten staan... Ik heb hem toch meegenomen en vermeldt dat ze dat een volgende keer mogen doen. Het is toch een kwestie van wachten op de volgende storing....

Update 01-07-06:
Ja je zult het niet geloven maar wederom is er een storing. Ik reed op de snelweg in duitsland (180 km/h) en vervolgens begint in een keer de snelheidsmeter en toerenteller te dalen.... Weer al het vermogen kwijt. Nog doorgereden naar huis met 110-120 km/h en daar de auto weer laten afslepen. Wat een K*T wagen is dit. Ik heb nu weer een vervangende auto van de leasemaatschappij maar deze Peugeot 407 haal ik niet meer op bij de garage. Ze verkopen hem maar terug aan peugeot nederland. Ik zal bij de review zetten hoe het vervolg hiervan is.....

Update 10-07-06:
Telefoon gehad van de leasemaatschappij dat de auto weer gemaakt is. Aangegeven dat ik de auto niet meer terug wil aangezien deze niet betrouwbaar is en veel te veel problemen geeft. Ik zal zelf met Peugeot nederland contact opnemen en kijken wat hun reactie is.
Morgen ga ik de auto ophalen en op de zijkanten van de wagen komt de nieuwe slogan van Peugeot:

Je voelt je slechter in een Peugeot.

Ik zal foto’s bij de review plakken en dit dan alles opsturen naar Peugeot Nederland. Kijken hoe ze daar reageren. Ook een leuke optie is de auto in Breukelen bij de Peugeot Experience neerzetten met deze stickers erop.

Update 08-08-06:
Jawel naar 5 weken krijg je toch een reactie van Peugeot Nederland...en die is als volgt:
Het spijt mij uit uw reacties te venemen dat u teleurgesteld bent in uw peugeot door de sotingen waarmee u bent gevonfronteerd. Ik bied u voor het ongemak dat u hierdoor hebt, namens peugeot nederland mijn excuses aan.

U verzoekt peugeot nederland om uw 407 terug te nemen. Helaas kan peugeot nederland een dergelijk verzoek niet honoreren. Een dergelijk verzoek dient u in te dienen bij de leverancier van uw peugeot. Dat is degene die de peugeot aan u factureert. Het is de beoordeling van de leverancier of hij uw peugeot terugneemt.

Uiteraard wil ik alles in het werk stellen om uw peugeot storingsvrij te laten functioneren. Daarom verzoek ik u om de klachten die nu nog bestaan te omschrijven en mij schrijftelijk mee te delen. Daarnaast verzoek ik u om mij aan te geven welke peugeot erkend reparateur eventuele reparaties zal uitvoeren. Deze zal dan ondersteuning krijgen van de diagnose helpdesk van de fabrikant en de technische dienst van peugeot nederland. Uw lijst zal de leidraad zijn in het oplossen van de technische storingen die ten grondslag liggen aan uw klachten.

Ik houd persoonlijk toezicht op dit proces. Ik vertrouw erop dat uw peugeot na het behandelen van uw klachten naar uw wens functioneert.

met vriendelijke groet,
Peugeot nederland
Afdeling klantenservice

Waarschijnlijk hebben ze dit soort brieven standaard klaar liggen bij peugeot nederland als je alle klachten leest over 307’s en 407’s... Dat ze daar nog 5 weken voor nodig hebben is peugeot niet vreemd.

Je komt hier dus als bestuurder terecht in een kastje-muur verhaal tussen peugeot nederland en de leasemaatschappij. Mensen wees gewaarschuwd voor de prachtige service en betrouwbaarheid van Peugeot.

Volgende keer voor mij geen Peugeot meer!!!

21/12/06
Jawel.... De laatste 30.000 km geen storing meer gehad.... Hulde... het kan dus wel... maar helaas.. er mocht een auto op de zaak eruit, een collega ging ons verlaten.. dus mijn peus mocht terug naar de leasemaatschappij... Daar staat hij nu dus ook te koop voor 20.400 eurotjes.... Mensen sla u slag...

1,0
 • Betrouwbaarheid
  1
 • Prestaties
  1
 • Comfort
  1
 • Kosten
  1
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

Lezersreacties (90)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens