Peugeot 406 SV 2.0-16V (1999)

Peugeot 406
Peugeot 406Peugeot 406Peugeot 406Peugeot 406Peugeot 406Peugeot 406Peugeot 406Peugeot 406 - interieur

Uitvoering406 SV 2.0-16V
Bouwjaar1999
Jaar van aanschaf2000

De 406 die ik rijd is in 1999 door AutoWeek getest. Zie het testverslag op deze website.

De auto bevalt me uitermate goed, vooral vanwege de rijke uitrusting, en de binnenruimte, met name achterin. Hoewel ik het model nog erg bij de tijd vind, wordt het onderhand toch wel een keer tijd voor een opvolger, de 407! Naar mijn mening heeft Peugeot hier te lang mee gewacht.

De 2.0 liter motor presteert goed, alhoewel een 2.2 of zelfs een 3.0 liter motor het geheel perfect zou maken. Je kunt de auto redelijk schakkellui rijden, wat nogal eens nodig is als je op 80km wegen in z´n 5 aan het ´cruisen´ bent.

Op het rijgedrag heb ik niets aan te merken; dat is gewoon goed! Ook bij hoge snelheden (duitse autobahn) geeft de auto geen krimp.

In 2002 zijn er problemen geweest met de motorbesturing. Deze is toen vervangen. Helaas was dit niet mijn eerste keer dat ik dit met een Peugeot had.

Verder hebben er zich geen noemenswaardige problemen voorgedaan. De overige elektronica en mechanica houdt zich tot op heden nog goed.

7,5