Peugeot 307 XSI 2.0 16V (2001)

Peugeot 307
Peugeot 307Peugeot 307Peugeot 307Peugeot 307Peugeot 307Peugeot 307 - interieurPeugeot 307 - interieur

Uitvoering307 XSI 2.0 16V
Bouwjaar2001
Jaar van aanschaf2001

Bijzonder eigenzinnige, en dynamische auto. De auto is heerlijk stil (gecultiveerd), en heeft een voorbeeldige wegligging.
De XSI uitvoering heeft deels met leer beklede sportstoelen die voortreffelijk zitten. Je kunt het zo gek niet verzinnen of alle luxe is nagenoeg standaard aanwezig.
Voor een sportieve benzine auto is deze Peugeot best wel zuinig, maar mag mijns inziens nog wel een paar pk"s extra hebben.
Als je er veel tijd en energie in steekt kan er ook een goed hifi geluid worden ingebouwd, maar de 307 is dan zeker niet één van de makkelijkste auto"s om dit te bereiken.
Mijn mening: de 307 is met recht, Auto van het jaar geworden!

Zoals met veel splinternieuwe modellen gebeurt, heeft ook mijn 307 diverse aanloop-probleempjes gehad (kinderziektes). Ik noem: krakende richtingaanwijzerhendel (moet nog vervangen worden), stoelbekleding losgelaten (opgelost), kontaktslot is vervangen (modificatie), een kraak uit/onder de motorruimte (rubber bij torsiestaaf geplaatst), diverse rammels/kraken bij voorwielophanging en ergens in het vooronder (is diverse keren na gekeken, wel een heel stuk beter geworden, maar nog niet helemaal weg), wielkuip linker voorwiel wijkt (opgelost), sluiting van linker achterruit losgelaten (is opnieuw gelijmd), en synchronisatie van de tweede versnelling niet goed (nieuwe synchromesh en alle tandwielen in versnellingsbak vervangen), uitlaat had een vervelende resonatie (tussen demper vervangen), en als laatste vindt ik dat de regensensor, regelmatig te snel reageerd.

Het is best een hele lijst geworden, maar ik moet er wel bij zeggen dat het tot volledige tevredenheid qua service is opgelost door de dealer v. Hunnik te Veenendaal. Problemen zijn lastig, maar als er een goede oplossing is dan kom ik daar wel overheen.