Peugeot 307 XS 2.0 16V (2002)

| Uitvoering | 307 XS 2.0 16V |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2002 |
| Jaar van aanschaf | 2002 |
| KM-stand bij aanschaf | 1 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Ik haalde mijn Peugeot 307 XSI ruim 3 jaar geleden splinternieuw op bij de Peugeot dealer in Den Haag. Aangezien in hiervoor een Peugeot 206 1.1 gereden heb, had ik bij deze 307 2 liter hoge verwachtingen. Gelukkig zijn die grotendeels uitgekomen. Hieronder zal ik wat verschillende aspecten van de auto uitlichten zoals ik ze ondervonden heb:
Design:
Zowel van binnen als van buiten vind ik deze auto zeer geslaagd. Ik heb zelf een donkergrijs metallic met 16 inch lichtmetaal hetgeen ik erg goed vind passen bij deze auto. Ik moet zeggen dat de auto er in deze uitvoering een stuk agressiever uitziet dan ie in werkelijkheid is. Ook het interieur met aluminium ’look’ en deels lederen bekleding vind erg mooi..
Rijgedrag:
Ik ben erg tevreden over de wegligging van deze auto. In snel genomen bochten neigt hij naar onderstuur (hetgeen de pret wel een beetje drukt) maar blijft altijd zeeer voorspelbaar en om de grenzen op te zoeken moet je ver gaan.. wegligging uitermate goed dus. Qua acceleratie en topsnelheid valt e.e.a. een beetje tegen. Ik rij soms op de Duitsen autobahnen, en heb de teller bijna nooit bover de 200 km/h gekregen (wat op zich natuurlijk wel hard genoeg is. Ook optrekken vanuit een laag toerental is niet aan te raden, de motor geeft dan niet echt thuis.
Over problemen die ik ervaren heb met de auto rapporteer ik hierbeneden.
Al met al kan ik stellen dat ik in deze auto ondanks alle problemen nog steeds iedere dag met veel trots en plezier over ’s lands wegen rijd!
Update 26-01-06:
De problemen die ik voorheen gehad heb met mijn Peugeot, lijken als sneeuw voor de zon verdwenen sinds ik dagelijks wat meer kilometers ben gaan maken. Dat lijkt toch beter voor een auto dan elke dag slechts 10 km te rijden. Over een maand moet ik de auto inleveren, en dat vind ik best jammer, want uiteindelijk ben ik erg positief over het totaalbeeld.
Over problemen met mijn Peugeot kan ik wel een flink boekje open doen. In den beginne was er een elektrische storing (aan het contactslot), hiervoor is de auto teruggeroepen. Daarnaast heb ik heel veel problemen gehad met een krakende vooras, waarvoor de auto minstens 4x naar de dealer is geweest (in de garantie gelukkig). Ook heb ik veel problemen gehad met niet goed uitgelijnde banden (komt waarschijnlijk door de Dunlop 205/16 banden achteraf) waardoor een zeer irritant trilling merkbaar was in het stuur. Tot slot nog een aantal kleine problemen (doorgeroest uitlaatsysteem na 3 jaar!, beschimmelde airco, etc).