Peugeot 307 SW 1.6 HDi 16V 90pk Pack (2005)
Uitvoering | 307 SW 1.6 HDi 16V 90pk Pack |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Na 5 jaar trouwe dienst en ook door plaatsgebrek hebben we een 307 sw gekocht. De 206 heeft ons nooit in de steek gelaten en vele mooie reizen gemaakt naar Spanje en Zwitserland. Maar voor 3 mensen is hij toch veel te klein. In september een testrit gemaakt en paar dagen later hetzelfde model gekocht maar dan nieuw.
Het was wachten tot 15.01.08
Tot nu toe nog maar 1800 km ( jaarbasis zal zo een 15000 worden ).
Pluspunten zijn
de enorme ruimte en overzichtelijkheid. De indeling van de 3 achterzetels.
Het glazen dak geeft je een gevoel van cabriolet. Zal leuk zijn in de bergen.
het schakelen is een plezier
verbruik 5,8 l
prestaties : vanaf 1700 toeren ben je weg ( duwtje in de rug, ) en is voor mij ruim voldoende hier in ons landje met beperkingen.
Het is de oxygo uitvoering. Sportief, mooie velgen
Staat op brede banden (205) en vering is hard. Hier hou ik van
Hoop er vele plezante kilometers mee te rijden.
Minpunten zijn ( tot nu toe niets maar om toch iets te schrijven )
de sleutel als je wil starten klikt hij soms terug naar binnen.
Even wennen aan de automatische airco : bij t° onder de 5 graden moet je hem op 25 zetten om warm te worden. ( de nieuwe motoren geven minder warmte af heb ik gelezen )
Nog geen problemen.
Update
Even een update na 4 jaar. Minpunt blijft de automatische airco in de winter. S'zomers werkt die goed maar in de winter moet je hem echt op 26-27 zetten voor goed warm te worden.
Nog een minpuntje zijn de elektrische ruiten die soms koppig doen. Pluspunten blijven de ruimte en komfort en betrouwbaarheid. De 90 pk voldoen maar de volgende wagen mag er toch iets meer hebben. Hoop er nog eens 4 a 5 jaar mee te rijden.