Peugeot 306 XT 1.6 (1999)
Uitvoering | 306 XT 1.6 |
Bouwjaar | 1999 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
C'est un joie de vivre
Na de 605 een 306. De portemonnee zei dat er een kleinere Peugeot moest komen. De portemonnee zei ook dat het niet het nieuwste model zou worden.
Ik vind de 306, en dan met name de allerlaatste versie, een fraaie verschijning. De latere modellen van Peugeot (307, 407, 308, in mindere mate 207) kunnen mij maar moeizaam bekoren. Ik heb ook een aantal 206-jes bekeken, maar die waren mij toch echt te klein en benauwd, nog los van het hoge motorlawaai.
Daarom een van de allerlaatste 306 hatchbacks uit 12-1999, van de laatste facelift.
De auto is gekocht bij een Peugeotspecialist welke hem een grote beurt en APK gaf, inclusief 3 maanden (geen bovag) garantie. Een fraai pakket voor een relatief oude auto, voor een relatief lage prijs.
Ik heb de auto nu drie maanden en ben 3000 km verder.
Uitrusting:
De auto voldoet op veel fronten. Het is een fraaie verschijning. Het is lekker dik aangekleed; automatische airco, automatische ruitenwissers, electrische ramen.
Ervaring
De auto is, in vergelijking met mijn vorige auto een stuk rumoeriger. Het betreft de 1.6 8v. Dat is dan toch een wat oudere motor.
Verbruik is 1.14. Dat valt me tegen.
De motor is voldoende qua trekkracht e.d. Stoplichtsprintjes doe ik niet, waarschijnlijk win ik ze ook niet, maar hij voldoet. Op snelheid, boven de 120 km/u wordt niet bijzonder assertief gereageerd op het gaspedaal. Verder dan 150 km/u heb ik hem nog niet gedwongen. Weet dus niet hoe dat verloopt.
De achterbank kan plat! Niet bijzonder uiteraard, maar bij mijn vorige auto kon dat niet. Ik heb er al een aantal keer gebruik van gemaakt.
Airco is erg koud. binnen de kortste keren zit je in een vrieskist. De automatische airco regelt dat prima overigens.
Repareren?
De airco sloeg steeds af. Afgeleverd bij de verkoper, en deze vertelde dat er tevéel airco vloeistof in zat. Dat kan dus ook. Hij doet het nu weer prima, en dat allemaal zonder kosten/problemen/ingewikkeld doen bij de verkoper. Erg fijn.
Conclusie
Over het algemeen ben ik tevreden met de auto. Ik heb comfort, betrouwbaarheid en gebruikskosten voorlopig op "goed" staan. Dit is omdat dat op dit moment nog het geval is. Dat kan veranderen wanneer de eerste beurten eraan zitten te komen.
- Betrouwbaarheid4
- Prestaties3
- Comfort4
- Kosten4
Uitgelicht aanbod

Tesla Model Y nieuwe best verkochte auto ter wereld

Volkswagen Golf R 333 Limited Edition is 333 pk sterk feestnummer

In deze gevallen moet je caravan een groene kaart hebben

Smart ForTwo Electric Drive - 2014 - 141.220 km - Accudegradatietest

Hoe moet je je camper verzekeren in een stalling?