Peugeot 306 XT 1.6 (1999)

autoreview

Peugeot 306

Signalement

Uitvoering306 XT 1.6
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1999
Jaar van aanschaf2010
KM-stand bij aanschaf105.000 km
KM-stand laatst108.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

C'est un joie de vivre

 • 108.000 km

Na de 605 een 306. De portemonnee zei dat er een kleinere Peugeot moest komen. De portemonnee zei ook dat het niet het nieuwste model zou worden.

Ik vind de 306, en dan met name de allerlaatste versie, een fraaie verschijning. De latere modellen van Peugeot (307, 407, 308, in mindere mate 207) kunnen mij maar moeizaam bekoren. Ik heb ook een aantal 206-jes bekeken, maar die waren mij toch echt te klein en benauwd, nog los van het hoge motorlawaai.

Daarom een van de allerlaatste 306 hatchbacks uit 12-1999, van de laatste facelift.

De auto is gekocht bij een Peugeotspecialist welke hem een grote beurt en APK gaf, inclusief 3 maanden (geen bovag) garantie. Een fraai pakket voor een relatief oude auto, voor een relatief lage prijs.

Ik heb de auto nu drie maanden en ben 3000 km verder.

Uitrusting:
De auto voldoet op veel fronten. Het is een fraaie verschijning. Het is lekker dik aangekleed; automatische airco, automatische ruitenwissers, electrische ramen.

Ervaring
De auto is, in vergelijking met mijn vorige auto een stuk rumoeriger. Het betreft de 1.6 8v. Dat is dan toch een wat oudere motor.
Verbruik is 1.14. Dat valt me tegen.
De motor is voldoende qua trekkracht e.d. Stoplichtsprintjes doe ik niet, waarschijnlijk win ik ze ook niet, maar hij voldoet. Op snelheid, boven de 120 km/u wordt niet bijzonder assertief gereageerd op het gaspedaal. Verder dan 150 km/u heb ik hem nog niet gedwongen. Weet dus niet hoe dat verloopt.
De achterbank kan plat! Niet bijzonder uiteraard, maar bij mijn vorige auto kon dat niet. Ik heb er al een aantal keer gebruik van gemaakt.
Airco is erg koud. binnen de kortste keren zit je in een vrieskist. De automatische airco regelt dat prima overigens.

Repareren?
De airco sloeg steeds af. Afgeleverd bij de verkoper, en deze vertelde dat er tevéel airco vloeistof in zat. Dat kan dus ook. Hij doet het nu weer prima, en dat allemaal zonder kosten/problemen/ingewikkeld doen bij de verkoper. Erg fijn.

Conclusie
Over het algemeen ben ik tevreden met de auto. Ik heb comfort, betrouwbaarheid en gebruikskosten voorlopig op "goed" staan. Dit is omdat dat op dit moment nog het geval is. Dat kan veranderen wanneer de eerste beurten eraan zitten te komen.

3,8
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  3
 • Comfort
  4
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (1)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens