Peugeot 207 XS Pack 1.6-16V VTi (2008)

Peugeot 207 XS Pack 1.6-16V VTi (2008)

Uitvoering207 XS Pack 1.6-16V VTi
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2008

Toch maar eens een review invoeren

Kiezen

Eind 2007 was het zover, ik mocht mijn eerste lease auto gaan bestellen. Destijds was er nog gewoon 1 tarief van 25% voor alle autos dus daar hoefde geen rekening mee gehouden te worden. Eigenlijk wist ik al lang van tevoren dat het een 207 zou worden, heb altijd al wel iets gehad met Peugeot en de 106 Xsi die ervoor had is ook prima bevallen. Nog wel gekeken naar andere auto's maar die spraken me gewoon minder aan, daarbij kon ik de 207 helemaal volhangen met opties zonder al teveel bij te hoeven betalen.

Hij is als volgt geworden:

1.6 Vti XS pack uitvoering in Gris Manitoba
Bluetooth handsfree
Cruise control
Middenarmsteun voor
RC Spoiler op de achterklep (vind de achterkant zonder spoiler een beetje kaal)

De XS pack uitvoering is al erg compleet met oa regen en licht sensor, 2 zone climate control, mooi beklede sportstoelen en stuur (met leder bekleed) en met deze opties erbij heb ik alles wat ik nodig heb. Nog wel nagedacht over de JBL geluidsupdgrade maar na de proefrit vond ik het standaard geluid al zo goed dat ik dat achterwege heb gelaten.

Ervaringen

Inmiddels heb ik er bijna 90k km opzitten in 3 jaar en ik kan niet anders zeggen dat deze uitstekend zijn bevallen. De motor doet zijn werk prima en is boven de 3,500 toeren lekker pittig. Zeker binnen de bebouwde kom kom je hiermee niets te kort, op de snelweg ook niet maar bij het invoegen zou wat meer koppel bij lage toeren wel wenselijk zijn. Zodra je boven de 130 komt in z'n 5 sleurt ie er weer lekker aan in z'n 5 en gaat ie moeiteloos naar de 200.

Een groot pluspunt van de auto vind ik (en eigenlijk iedereen die erin (mee) gereden heeft) het comfort. De sportstoelen zitten heerlijk en is geen enkel probleem om lange afstanden af te leggen, ben regelmatig naar bestemmingen in heel europa gereden en je stapt gewoon fris de auto uit.

Ook het vermelden waard vind ik het bedieningsgemak van de cruise control (gebruik ik echt heel veel) en de radio/telefoon. Voordeel van deze cruise (tov bijna alle andere autos die ik heb gereden, behalve Renaults) is dat je hem digitaal kunt instellen en per KM nauwkeurig kunt verstellen. Zo kun je hem op de snelweg op 128 zetten zonder je zorgen te maken over boetes, eenvoudig pauzeren en weer hervatten dankzij de geheugenfunctie.

Heb de bluetooth inmiddels gebruikt met diverse telefoons en werkten allemaal probleemloos, naam van degene die belt verschijnt op het scherm en opnemen met een knop achter het stuur, ideaal. De radio werkt ook prettig en zoals gezegd komt er uit de boxen echt prima geluid, zeker aangezien dit de standaard boxen zijn.

Voor mijn werk ben ik regelmatig weg en heb ik al zo'n beetje alle B segment auto's minimaal een week gereden als huurauto, maar qua comfort en bedieningsgemak heb ik er nog geen een gehad die 207 voor mij kan evenaren.

Problemen

Geen, gewoon de normale beuren om de 30k gehad maar verder eigenlijk niets. Heb in het begin gehad dat de motor na starten de eerste 20 seconden een beetje onregelmatig liep, maar dit is met een afstelling verholpen. Binnenkort de 90k km beurt dus eens kijken wat daar uit komt, maar verwacht eigenlijk weinig.

Verbruik

Niet iets waar ik me mee bezig houd, ik heb een vlotte rijstijl en omdat de motor geen turbo heeft moet je hem wel doortrekken om het vermogen eruit te halen, het ligt ergens tussen de 7-7,4 liter per 100km maximaal. Moet erbij zeggen dat dit inclusief regelmatig lange stukken autobahn en frankrijk is waar ik lekker doorrijd, met meerdere mensen en bagage in de auto. Gezien m'n rijstijl valt me dit dus niet tegen, het is wel meer dan de fabrieksopgave maar die zijn natuurlijk nooit representatief.

Weggedrag

Eigenlijk niet echt een update, maar zat hem nog even door te lezen en had eigenlijk nog niets gemeld over het weggedrag. Het lukte niet om dit er tussen te zetten (moet wel kunnen maar werd niet opgeslagen op een of andere manier) dus dan maar zo.

Als ik me goed herinner heeft de XS uitvoering een wat strakker onderstel dan de standaard 207 en hij ligt dan ook goed op de weg. Bochten kun je, ondanks het relatief hoge gewicht lekker (snel) nemen en ook op hoge snelheid laat de auto zich nog prima besturen. Dankzij de variabele stuurbekrachtiging is het lekker licht inparkeren en sturen op lage snelheid (je kunt veel met 1 hand doen) maar heb je evengoed nog prima controle en feedback bij 170 op de autobahn. Natuurlijk heb je wel wat windgeruis maar een stuk minder dan ik had verwacht bij een auto uit deze klasse, na 2 minuten ben je hier ook aan gewend.

Toen ik de review nog eens na las, zag ik dat het wel erg op een lofzang lijkt maar ik ben dan ook erg tevreden over de auto en heb wegens het gebrek aan problemen weinig te klagen. Uiterlijk verveelt na 3 jaar ook nog niet, al is dat natuurlijk persoonlijk. Krijg altijd wel positieve reacties op de auto in ieder geval.

Ingeleverd!

Ik heb de 207 na 4 jaar helaas moeten inleveren wegens einde leasecontract, toch wel een beetje jammer ik heb er veel plezier van gehad en de auto heeft me nooit laten staan.

Mn verbruik is overigens het laatste jaar flink omlaag gegaan wegens het rijden van meer lange afstanden en veel gebruik van de cruise control, deed ongeveer 6,8 liter per 100 km, en dit vind ik niet verkeerd voor een 120pk atmosferische benzine.

Moet nog een paar maanden wachten tot mn nieuwe auto geleverd wordt (Megane Coupe GT Line 110pk Dci). Tot die tijd heb ik een Ford Fiesta Titanium 1.6 benzine, ook 120pk en met alles wat ik op de 207 ook had, zelfs nog een paar extra opties. Rijd prima moet ik zeggen, geen straf om hiermee de paar maanden te moeten overbruggen.