Peugeot 207 X-Line 1.4 HDi (2006)

Peugeot 207
Peugeot 207Peugeot 207Peugeot 207Peugeot 207Peugeot 207Peugeot 207Peugeot 207Peugeot 207Peugeot 207 - interieurPeugeot 207 - interieurPeugeot 207 - interieurPeugeot 207 - interieurPeugeot 207 - interieurPeugeot 207 - interieurPeugeot 207 - interieur

Uitvoering207 X-Line 1.4 HDi
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2006

Spiksplinternieuwe 207, bordeauxrood en van mij. ter vervanging van de 206 en ter overbrugging tot de levering van de Clio.
eens kijken of de 1.4 HDi motor raad weet met het gewicht, best hoog voor deze auto, rijklaar 1250 kg ben benieuwd.
To be continued...

[B]update na de eerste 1000 .[/B]
Nou moet zeggen dat er nu langzaamaan steeds meer pit in begint te komen. Is allemaal nieuw dus het inrijden gebeurt rustig. Je merkt wel dat de motor redelijk met het gewicht overweg kan. Dit met de kanttekening, dat als de airco aanstaat er echt wel wat van het vermogen afgesnoept wordt.
Wat betreft het comfort, heerlijke stevige stoelen, echt frans maar wel met goede zijdelingse steun. Mooi afgewerkt van binnen, mooie materialen. Veel opbergruimte.
Wat ik mis is echt de cruise control zeker met de grote afstanden die ik rij, was dat wel lekker geweest. Maar ja het is een tijdelijke auto, dus wat heb ik te klagen.

Verder is de diesel redelijk zuinig, kan vast wel beter maar ik kom tot 5,6 a 5,7 liter per 100 km, ongeveer 1:18.

Update na 2400 km.
Alweer de laatste review over de 207, vanmiddag kan ik mijn eigen auto ophalen en gaat deze weer terug naar de verhuurder. Motor komt lekker los, hoewel het geen duveltje uit een doosje is (dit wijt ik aan het gewicht) trekt de motor steeds beter. Opvallend is ook dat het verbruik afneemt. Bij de 1e tank verbruikte ik 5,6 a 5,7 liter/100 km. de 2e tank 5,4 liter/100 km en nu zit ik al op 5,2. Mét airco en een redelijk zware rechtervoet.

Kortom prima karretje, kan wel weer succes worden. Nu over naar de Clio Campus, daarvan komt spoedig een review online.

Geen

beetje herrie als het linkerraam naar beneden gaat, maar dat zal wel nieuwigheid zijn.

9,5