Peugeot 206 CC 2.0-16V (2002)
Uitvoering | 206 CC 2.0-16V |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
De Peugeot 206CC bracht ons in zijn ban door zijn uiterlijk en het ingenieuze klapdak. Ook het design van het in- en exterieur sprak ons erg aan. In combinatie met de prijs een aantrekkelijk aanbod.
Afgezien van de vele technische problemen die we met de auto hebben gehad, stellen we echter vast dat de rijprestaties en het bedieningsgemak erg te wensen overlaten. In tegenstelling tot het sportieve uiterlijk, zijn de rijprestaties over het algemeen niet erg sportief te noemen - de 2.0 liter motor lijkt een beetje te sterk voor de rest van de auto. De besturing is relatief zwaar bij lage snelheden en bij het optrekken en het remmen trekt het stuur sterk naar links. Deze afstemming schijnt ook door de werkplaats niet te kunnen worden verbeterd.
In het algemeen hebben we vastgesteld dat niet alleen meerdere proefritten, maar ook een goede informatie m.b.t. de aangeboden services van de dealer erg belangrijk kunnen zijn.
In de afgelopen 2 jaren is mijn nieuwe Peugeot 206CC 10 keer in de garage geweest voor verschillende reparaties. In de eerste maanden waren het voornamelijk reparaties aan het dak (lekte) en de deuren (niet goed sluiten). Daarna vooral grotere, terugkerende problemen met de motor, het katalysatorsysteem, de airco en de elektronica. Toekomstige kopers: Opgepast! Het blijkt uit web-forums dat dit geen uitzondering is.
Het grootste probleem bestaat in mijn ogen echter bij de klantenservice van Peugeot Nederland/Duitsland waar voor mijn klacht m.b.t. de betrouwbaarheid van het voertuig en eventuele terugkerende problemen na afloop van de garantie geen verantwoording wordt genomen. Bovendien wordt er geen mogelijkheid aangeboden om de klacht te eskaleren.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee