Peugeot 206 CC 2.0-16V (2001)
Uitvoering | 206 CC 2.0-16V |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2001 |
206 CC in de 2liter uitvoering is een fijne comfortabele (qua weggedrag) cabrio. Valt zeer sportief te rijden en heeft een voor de hand liggend weggedrag.
Helaas is hiermee het positieve van de auto besproken en zijn er verder alleen maar negatieve punten te noemen, zoals:
Dealer!, lekkend dak, rammelend dak, afwerking, motorlawaai etc.
Dealer: zeer slechte dealer in Veldhoven. Men durft te beweren dat de auto gemaakt is (terwijl er niks is gebeurt), auto is niet klaar op het afgesproken tijdstip. Men is totaal niet klant gericht, laat staan klantvriendelijk!
Zo kregen we te horen dat men het rammelen van het dak voor ons wel zou verhelpen, maar dat andere CC rijders dit maar voor lief moesten nemen. De reden hiervan was dat mijn firma zakelijk gezien interessant voor de dealer is. Dit is echt onacceptabel!
Bij het lekdicht maken van het dak heeft men eind zomer 2002, de schanierende dakconstructie met tape e.d. vastgezet waardoor het dak bij de eerst volgende opening in storing viel. De storings was pas na 5 weken op te lossen wat eerder had men geen tijd! Het hoogst irritante constante waarschuwingssignaal diende maar voor lief genomen te worden.
Climatcontrole regeling werkte tot 2 maal toe niet.
Stiksels van de lerenstoelen laten zowel links en rechts los. Inferieure qualiteit van het leer (lijkt wel rubber)!
Nog steeds een lekkend dak, heb de hoop op verbetering al opgegeven.
De motor resoneert bij +/- 2500 toeren. Zeer irritant. Snelweg ritten zijn uiterst vermoeiend door dit lawaai.
Na het starten van de motor, valt het vermogen van de motor opeens weg. Gevolg al hortend en stotend kom je van je plek.
Imago van de auto heeft door de uitverkiezing tot gay auto van het jaar in Frankrijk een deuk opgelopen. Hij wordt nu de 206COC genoemd.
Ondanks de redelijk tot goede prestaties van de motor een ronduit tegenvallende auto.
Gezien alle problemen met de auto en zeker ook de dealer is mij een ding duidelijk geworden. NOOIT meer een peugeot voor mij! Kan ie wel goed verkopen, maar het blijft veel geld voor een inferieure kwaliteit!
Heb echt spijt van deze auto.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee