Peugeot 206 CC 1.6-16V (2004)

Uitvoering | 206 CC 1.6-16V |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Ik ben sinds begin juni in het bezit van een 206CC met het Quiksilver pakket erop. Dit pakket is maar 2 maanden leverbaar geweest voor de CC dit houd in dat de volgende opties zijn toegevoegd:
- Metaal accenten in het interieur
- 16’ lichtmetalen velgen Ouragan
- Metalen Dorpels
- Sportstoelen met logo quiksilver
- Rubberen matten voorin
- Sportstuur
- witte wijzerplaten
en mijn optie die ik extra heb genomen was de radio/cdspeler met JBL boxen
Ikzelf ben zeer tevreden over deze wagen op een paar problemen na welke ik hieronder beschreven heb.
Qua rijeigenschappen is het een sublieme wagen. De vering mag misschien iets minder hard, maar eigenlijk geeft het wel een sportieve wegligging. Het nadeel van mijn velgen zijn dat het sturen wat zwaarder gaat dan je normaal gewend bent. Dit is op zich wel jammer, maar zeker niet erg.
Wel raad ik je aan, dat mocht je deze wagen willen kopen, je een windscherm erbij moet nemen (bij elke CC hoor), het is erg lekker en je zit toch open, maar je haar blijft netjes zitten en de kou valt dan echt mee. In de zomer vind ik dat je hem dan niet nodig hebt. Je hebt een cabrio dus dan moet je het voelen ook.
Maar begin lente/eind herfst heb je hem zeker wel nodig.
Ik heb in het begin wel een paar problemen gehad, dit kwam voornamelijk omdat ik een nieuw daksysteem had. Dit daksysteem hield in dat er 2 geleiderailsjes waren aangebracht ivm met het water wat in je interieur zou lopen (de oudere modellen hebben dit probleem wel)
hierbij het desbetreffende lijstje:
- lekken bij de naad voor
- dwarrelen over de weg, bleken de wielbouten niet helemaal
aangedraaid te zijn
- botsing na 8 weken waardoor rechts achter een flinke
schade had: velg, bumper, zijplaat,
spatbord achter de bumper, kofferbak allemaal schade
- kap bleef halverwege open staan.
(was een rubberblokkie weggevallen)
- vocht in de knipperlichten (terugkerend probleem)
- augustus 2005 een flinke aanrijding waardoor er een nieuwe deur in de auto geplaatst moest worden en 2 nieuwe velgen.
Al met al een hele lijst vind ik zelf, maar ik moet zeggen dat mijn dealer (van Hunnik in Tiel) iedere keer weer paraat stond en ik wil ook melden dat de assistance echt heel goed werkt en ik ben ontzettend tevreden met Peugeot.
De volgende wordt zeker wel weer een Peugeot.