Peugeot 206 CC 1.6-16V (2002)
Uitvoering | 206 CC 1.6-16V |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2016 |
Leuk voor erbij
Vorig jaar zomer een 206 CC gekocht als 2de auto voor de fun. Open dak is heel aparte ervaring en vaker te gebruiken dan je denkt. een windschild achter de voorstoelen is ook een aanrader. Dit maakt het nog beter om geen wervelingen te voelen. Tussen de 15 en 20 graden kun je al open rijden,
Motor en bak: fijne motor met ruim voldoende vermogen. Ik zou niet voor een 2.0 kiezen, 1 vanwege de betrouwbaarheid en deze heeft een nog hoger vebruik,
Wegligging: Ligt vrij stark op de weg en is niet super hard geveerd. Geluid met kap dicht is heel netjes weinig windgeruis.
Ruimte & interieur: Redelijk ruim voorin, achterin alleen voor kleine kinderen geschikt. De kofferbak is heel ruim als het dak dicht is en je kunt er dus boodschappen mee doen of spullen halen.
Verbruik: 1 op 13-14 maximaal. Is geen zuinige auto want hij is ook relatief zwaar.
Nadelen: Het is een Peugeot dus zitten er wat vaker mankementen aan. Roest zit er niet op.
De auto is ook al 15 jaar oud dus je kunt ook wel iets verwachten. Maar dit had ik al bij aanschaf ingecalculeerd en ik adviseer dit ook om te doen.
Vervangen:
- Temperatuursensor ventilator vervangen
-Uitlaatspruitstuk en eerste dempen met katalysator.
-nieuwe sleutel oude was stuk.
De rest is gewoon onderhoud.
Conclusie : Praktische auto voor doordeweekse dagen en de winter. Je moet hier wel wat concessies voor doen, qua verbruik. Maar het plezier dan je ervan hebt is het gewoon dubbel en dwars waard.
Het einde
Te klein.
Ik heb 3 jaar met de auto gereden maar hij begon achterin echt te klein te worden voor het kroost.
Daarnaast had de drukgroep van de koppeling het begeven dus.... dat zou een reparatie van 500-800 euro worden en dat was de auto niet meer waard. Op de aandrijfassen waren ook aan vervanging toe.
In de loop van 3 jaar heb ik best wel veel zaken vervangen, omdat ik redelijk veel zelf kan doen vallen de kosten mee.
Wat heb ik nog allemaal vervangen
-Kachelweerstand
- Kilomerter/ toerenteller paneel
- Richtingaanwijzer/ Ruitenwisser module
-Hele bodem roestvrij gemaakt/ behandeld
- Versnellingbakolie vervangen
Kwaliteit van Peugeot is niet denderend, prijzen van onderdelen en verkrijgbaarheid maken gelukkig veel goed. Zelfs voor de cabrio.