Peugeot 206 CC 1.6-16V (2001)
| Uitvoering | 206 CC 1.6-16V |
| Versnellingen | 4, Automaat |
| Bouwjaar | 2001 |
| Jaar van aanschaf | 2004 |
| KM-stand bij aanschaf | 40.000 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
De 206 CC is een fantastische cabriolet. Uniek bij introductie was het stalen dak, dat nu door de concurrenten goed nagemaakt wordt.
Voor Nederland de ideale cabriolet.
Helaas heeft de emotie het gewonnen van het verstand.
De 206 CC is niet meer...
Laatst bij mijn dealer geweest voor een beurtje en Airco onderhoud, en daar stond ie te glimmen.
De nieuwe Peugeot 207..
Wauw, wat is die gaaf zeg. Sportgrille, mooie velgen,... oeioei wat zou die kosten?
Mijn interesse werkt niet onopgemerkt gadegeslagen.
Praatje gemaakt en een voorstel laten maken.
De auto was helemaal naar m’n zin en hij was nog te koop.
Bij Experience Center in Breukelen geweest voor andere kleuren, aangezien ze op dat moment maar drie kleuren in de showroom hadden staan.
Daar aangekomen zag ik een 207 met 17inch velgen staan, de zogenaamde Hockenheim velgen. Die waren helemaal te gek!
FF geneusd en de volgende dag meteen naar de dealer. Bleek dat de 17inch velgen alleen onder de diesel konden...Balen.
Maar niet getreurd, we kunnen ze ook gewoon nabestellen, ze zijn dan alleen wel wat duurder. De verkoper heeft me een mooie deal gemaakt, dus ik hoefde er niet lang over na te denken. De deal was rond!
Twee weken later de auto opgehaald en de 206 CC ingeleverd. Snik...ging me wel een beetje aan het hart.
Maar, de 207 bevalt echt hartstikke goed. Hij stuurt super, en ook lekker licht bij het inparkeren. Ik hoop hier net zoveel plezier van te beleven als met de CC.
En de CC? Die heeft alweer een nieuw baasje. Hij woont zelfs in de buurt, dus als ik hem erg mis, kan ik hem nog opzoeken...
Totaal geen problemen. Enkel het reguliere onderhoud wat door de Peugeot Dealer in Rotterdam (DAVO) uitstekend wordt uitgevoerd.
De aflevering van de 207 ging ook weer als vanouds. Helemaal goed. Zelfs een flesje wijn gekregen bij aflevering, dus dat was erg attent.
Tot nu toe geen problemen meegemaakt. Ben nog wel terug geweest om te vragen over de stuurbekrachtiging. Deze ging zo licht, maar dat hoorde gelukkig zo. Blijkt een snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging te zijn, dus met inparkeren lekker makkelijk. Nou, dat is dus ook zo.
Nu maar lekker genieten. De zeomer is toch al wel zo goed als voorbij, dus het cabriorijden zal ik u toch niet missen. Zien we volgend jaar wel weer.