Peugeot 206 CC 1.6-16V (2003)

Peugeot 206 CC 1.6-16V (2003)

Uitvoering206 CC 1.6-16V
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2021

3 jaar 206cc ervaring

Deze peugeot hebben we gekocht als 2e auto voor de boodschappen in de buurt en om toch een beetje plezietpr te hebben met een auto.
We wilde een auto met een automatische vesnelling omdat wij dit inmiddels zo gewend zijn .
Na een zoektochtje zijn we een leuk exemplaar bij busch automotive tegen gekomen met volledige onderhoudshistorie.
Bij de aankoop gelijk de distributieriem e.d. laten vervangen zodat we hier geen omkijken meer naar hadden.
Helaas vrij snel na de aankoop ging er 1 schokbreker kapot maar deze werd onder garantie vervangen, geen probleem.
Nu afwachten tot de eerste mooie dag zodat we kunnen gaan genieten van het open rijden.
De auto doet het goed maar de combinatie van automatische versnelling met de 1.6 motor maakt het geen snelheidsduivel.
Ook loopt de motor wat rauw wanneer hij koud is.
De peug heeft het eerste jaar zonder problemen zijn werk gedaan.
Hoe ouder hij werd des te meer euveltjes kwamen er maar niks verontrustend tot dan toe.
Aandrijfhoesje , verlichting, een kapotte luidspreker ging kapot en het kleine raampje haperde af en toem met het bedienen van het dak.
Later ging de aircopomp defect en hiervoor een gebruikte van de sloop laten inbouwen.
We konden weer door.
De tijd eiste wel zijn tol meer en meer ondanks de onderhoudsbeurtjes die onze peugeot kreeg.
Een lekke koplamp unit, een losse achterlamp unit.
Ook tweedehands gekocht en zelf vervangen voor €50,=.
Inmiddels kwam het derde jaar in zicht en de peugeot kwam met de hielen over de sloot door de apk.
Het reparatie advies op de apk was:
2 banden vervangen
Remblokken en schijven vervangen.
Speling op de draagarmen.
Inmiddels begaf de airco hem weer en nu was de condensor defect.
De voortrein bij hobbels begon heel erg te kraken en steunen en na elk ritje kwam er een rare geur linksonder aan de voorkant vandaan.
Ik kan niet herleiden waar dit precies van was maar mijn vermoeden is dat de rem blijft hangen.
Tijd om afscheid te nemen dus en de peugeot is na exact 3 jaar dienst bij ons opgeruimd.
Ik moet zeggen dat we toch wel plezier hebben gehad met deze auto en relatief goedkoop cabrio hebben gereden.
De auto was geen strepentrekker maar deed gewoon zijn ding.
Toch wel jammer dat hij weg is na 3 jaar en 13000 kilometer verder.

6,5