Peugeot 107 Urban Move 1.0 (2010)

Peugeot 107 Urban Move 1.0 (2010)

Uitvoering107 Urban Move 1.0
Bouwjaar2010
Jaar van aanschaf2010

Een stap terug

• 300 km

In verband met het aanvaarden van een andere baan en de daarbij behorende leasebak hebben we onze Peugeot 307 ingeruild voor een 107 Urban Move 1.0.
En ik moet eerlijk zeggen dat is best even wennen!
En vooral qua comfort is dit met een kleine c vergeleken met de 307.
Mijn vrouw zal de meeste kilometers in de 107 gaan rijden en die is er erg blij mee. Onze eerste nieuwe auto is toch speciaal.
Ik zal de komende tijd regelmatig een verslagje toevoegen over het wel en wee van de 107.
Dingen die tot nu toe opvallen zijn:
- ruim van binnen en prima uit te houden met 4 personen.
- erg vlakke zittingen die geen zijdelingse steun geven.
- erg kleine kofferbak een kratje pils gaat er niet is.
- erg soepele 3 cilinder die weinig toeren maakt.
- wegenbelasting vrij (zolang het duurt).

Problemen:
- er zit één van de scharnieren van de achterklep te dicht op het raam, waardoor het achterraam piept en "knispert". Wordt morgen door de garage opgelost. Maar dat moet natuurlijk niet mogen.
Beter op letten Peugeot!

Wordt vervolgt.

De kop is er af.

Na ruim twee maanden een aardige indruk van onze 107.
De achter scharnieren zijn aangepast en de rust is teruggekeerd.
Tot op zekere hoogte dan want er is flink op het isolatiemateriaal bezuinigd. Maar voor zo'n kleine auto rijd hij best goed.
Wat tot nu toe tegenvalt is het verbruik, 1 op 15 ongeveer.
De auto gaat volgende week naar de garage om hier iets aan te doen.
Van een andere ervaren 107 rijder hoorde we dat dit bij de twee 107's die zij berijden ook zo was. Van fabriekswege staat de auto dus niet optimaal afgesteld. We hopen dat het garage bezoek voldoende oplevert. 1 0p 20 moet toch mogelijk zijn!
We laten er gelijk een dashboardkastdeurtje inzetten. Zodat je iets uit het zicht kunt opruimen.
Tot zover voor nu...............

De eerste 5000 km zit er op.

Even een update van onze 107.
De eerste 5000 km zitten er op en zijn probleemloos verlopen. De auto functioneert prima en wordt vooral voor de korte afstanden gebruikt. Mijn vrouw is dan meestal de bestuurder en die is uiterst tevreden.
Als ik in de 107 rijd vallen mij een aantal zaken op: De stoelen geven erg weinig steun en vooral in de bochten schuif ik op de stoel.
De auto maakt erg veel herrie en het lijkt of ze het isolatiemateriaal zijn vergeten aan te brengen. Ook het geluid van de radio is ondermaats.
Nou weet ik ook wel dat alle waar naar zijn geld is maar ondanks de goede verkoopcijfers is het model echt wel aan vervanging toe.
De nieuwere kleine auto's zijn echt veel beter geworden en dan vooral ook qua afwerking.
Voor waar de 107 voor wordt gebruikt is het een prima auto.
Wat nog steeds tegen valt is het verbruik dat schommelt rond de 1 op 16 - 17.
Daar hadden we meer van verwacht.

Weinig kilometers

Na bijna 2 1/2 jaar staat er inmiddels 11000km op de teller! Erg weinig dus. Mijn vrouw maakt bijna alleen korte ritjes. Lijkt me niet echt goed voor de auto!
De auto is probleemloos en heeft zijn jaarlijkse beurt gehad a €138,- dus dat valt erg mee.
Het grootste irritatiepunt is het feit dat het voorruit aan de binnenkant beslaat in de winter en vervolgens ook nog bevriest.
Je moet dus aan beide kanten ijskrabben.
Op de één of andere manier blijft er veel vocht achter in de auto en is waarschijnlijk de afdichting van de rubbers niet optimaal.
Heeft iemand hier ervaring mee en een oplossing voor? Ik houd me aanbevolen.
Tot zover.....

Afscheid

We hebben afscheid genomen van onze 107.
Ingeruild voor een exemplaar uit 2012 met automaat.
Mijn dochter heeft inmiddels haar rijbewijs gehaald voor automaat en daarom deze keuze.
Jammer voor de 107 want met zo'n lage kilometerstand was hij eigenlijk nog als nieuw.

6,5