Peugeot 107 Black Silver 1.0 (2013)

Peugeot 107 2012

Uitvoering107 Black Silver 1.0
Bouwjaar2013
Jaar van aanschaf2013

Auto opgehaald bij de dealer. Keurige aflevering met een korte uitleg over de auto. Daarna meteen op pad gegaan. Auto zal net als de vorige veel gebruikt worden voor woon-werkverkeer .
1000 km. Langs de dealer geweest ivm het slecht sluiten van het achterraam,dit was bekend bij Peugeot. Bleek te gaan om het raamrubber wat dikker is als bij de vorige. Ff laten afstellen en het probleem was opgelost.
15000km . 1e beurt gehad ,geen bijzonderheden. Wel verbazing over de km stand na 3 maanden bij de garage.
Deurvangers links en rechts vervangen onder garantie ivm kraken. Wil wel zeggen dat mijn garage erg behulpzame en vriendelijke mensen werken die echt aan de klant denken.
30000km. Met de 107 naar zuid-Frankrijk geweest. Wel minder bagage meegenomen dan normaal maar voor een gezin 2 volwassenen en 2 kinderen voldoende. Gemiddeld verbruik 1 op 17,9. Vindt ik netjes gezien de omstandigheden.
45000km.weer bij de garage geweest voor de service beurt en wederom geen bijzonderheden. Door velen gezien als stadsauto vind ik het zeker geen probleem om er mee op de snelweg te rijden. Kruissnelheid kan zeker tot 140 makkelijk worden vol gehouden.
De auto gaat eigenlijk zoals je van een auto verwacht en ook vaak wordt gezegd,starten lopen!
Auto gaat volgende week voor de 60000km beurt . Helaas iets op het dak gekomen waardoor er 2 kleine beschadigingen zitten en nu roest hebben. Garage zal er naar kijken en verhelpen.

De auto opgehaald bij de garage. Auto heeft een 60.000 km beurt gehad. Geen bijzonderheden,2 kleine schade plekjes op het dak bijgewerkt. Weer keurig uitleg gekregen over de nota. Stonden geen bijzonderheden op. Werkzaamheden weer netjes uitgevoerd en blijf zeer tevreden over mijn garage. Ik heb dit in het verleden wel anders meegemaakt. Auto rijdt nog steeds erg lekker en het verbruik is redelijk stabiel.
Nu iets hoger ivm gebruik airco en dit is 1 op 17,8 We gaan binnenkort weer op vakantie naar zuid Frankrijk en dan kijken hoe het verbruik dan is. Ik houd jullie op de hoogte. Ook nog naar koblenz gereden op een zondag en was verrast hoe prettig de auto reed op hoge snelheid . Nu is deze niet erg hoog ( Wel ff ruim 170 op de teller gezien maar dat was heuvel af :-) maar dan voelt de auto nog stabiel aan , ik heb geen moment het gevoel gehad dat het onaangenaam was. Verbruik loopt dan wel op ( 1 op 12,7 ) maar dat is niet zo vreemd. Heb er wel een armsteun in gezet omdat ik dat wat prettiger vind. Jullie merken wel dat ik erg enthousiast ben over m'n 2 e 107 . Zijn er dan geen minpunten ? Ja die zijn er ,ondermeer de kofferbak,veel te klein,muziekinstalatie niet echt toereikend. En de algehele indruk is wel dat het een goedkope auto moest worden.
Ik heb ff in de 108 mogen zitten en dat is gevoelsmatig en optisch een klasse beter. Kom na de vakantie weer verslag doen hoe de auto heeft gereden.