Opel Zafira OPC Turbo 2.0 (2002)

Uitvoering | Zafira OPC Turbo 2.0 |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Blauwe Kliko
In 2008 waren we op zoek naar een Zafira.
Bij Opeldealer Broekhuis Barneveld stond deze Zafira A OPC. Na een proefrit was er al snel geen behoefte meer aan een proefrit met een 1.6 je.
Uiteraard wisten we van te voren dat het geen A label auto zou zijn. Maar het was alleen voor privé max 12000 per jaar en een liefhebberij mag wel een beetje geld kosten.
Problemen: een enkel keertje viel de cruise control uit. Na een reset was dat verholpen. Verder alleen regulier onderhoud.
De rij ervaring was super zeker menig maal een sprintje gewonnen met de "blauwe kliko" (Deze bijnaam is ontstaan omdat de auto vaak naast een kliko verzamelplaats geparkeerd stond en de kleur overeen kwam met de papierkliko)
Pluspunten: Flexibel en ruim interieur, Uitstekend zittende recaro stoelen, altijd voldoende power. Fijne auto voor lange ritten. Zeer betrouwbaar.
Nadelen: Gedateerd dashbord, slecht te regelen temperatuur (handmatige airco).
Met gemengde gevoelens afscheid genomen van onze OPC. De reden hiervoor is dat naast privé er nu ook woonwerk kilometers gemaakt worden en met de huidige brandstofprijzen ben je een dief van je eigen portemonee.
Sinds 06 april is de OPC vervangen door een Zafira B 1.8 Exceutive. Op LPG g3.
Ik wens de koper van onze blauwe kliko veel plezier,maar daar twijfel ik niet aan.