Opel Zafira 2.2i-16V Elegance (2002)

autoreview

Opel Zafira
Opel ZafiraOpel ZafiraOpel ZafiraOpel ZafiraOpel ZafiraOpel ZafiraOpel Zafira - interieurOpel Zafira - interieurOpel Zafira - interieurOpel Zafira - interieur

Signalement

UitvoeringZafira 2.2i-16V Elegance
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2002
Jaar van aanschaf2012
KM-stand bij aanschaf206.000 km
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Deze auto is inmiddels vijf jaar in mijn bezit. Aangeschaft met het oog op een aantal ritten door Europa met drie of vier personen en een (forse) hoeveelheid bagage. De auto is hier buitengewoon geschikt voor gebleken! De 2.2 liter motor is heerlijk krachtig, ook volgeladen heeft hij geen moeite met bergachtige wegen, dwars door Frankrijk, Spanje, Oostenrijk, Italië en Duitsland gaat moeiteloos. Ook met lading en vier personen is het geen probleem.

Er zijn echter wel de nodige problemen geweest, wat natuurlijk te verwachten is bij een auto van 15 jaar oud en met bijna 3 ton op de teller. De wagen heeft enige maanden in de garage gestaan met dusdanig grote motorproblemen dat poging na poging na poging om hem weer aan de praat te krijgen, faalde. Uiteindelijk is het complete ontstekingssysteem (inclusief computer) vervangen, toen werkte het blok weer. Helaas waren we door alle eerdere vruchteloze pogingen inmiddels wel een kleine 2000 euro verder. Inmiddels hebben de motorproblemen weer de kop opgestoken, dus het zal op korte termijn tijd worden om afscheid van de Zafira te nemen.

3,3
 • Betrouwbaarheid
  2
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  4
 • Kosten
  3
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (0)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens