Opel Zafira 2.2i-16V Elegance (2001)
Uitvoering | Zafira 2.2i-16V Elegance |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
Aanschaf
Net een Opel zafira 2.2 16v gekocht. Lekker veel ruimte en fijne rustige motor met veel pit. Hij heeft wel een hoge kilometerstand maar een 2.2 16v is een krachtige motor, en met goed onderhoud geloof ik dat hij nog een aantal jaren mee kan. De achter deurdrangers hebben nog wat aandacht nodig en in het frame van de bestuurders stoel zit een breuk. Hierdoor zakt de stoel aan de rechter achterkant weg, het frame moet even een stukje gelast woorden en dan moet het weer Goed zijn het zelfde geld voor de deurdrangers. Verder niets mis met deze auto. Hij rijd zeer comfortabel en ruimte is er genoeg, als de voorstoelen volledig naar achter staan is er op de achterbank nog voldoende beenruimte voor een volwassene van 1,87 om te zitten. Echt een fijne auto vooral door de sterke motor. Een 1.6 16v heb ik ook nog even over getwijfeld maar dat is in verhouding met zo'n grote auto echt niet aan te raden. Ik ben benieuwd wat er voor onderhoud kosten gaan komen omdat hij toch al wel bijna tegen de 200.000 km zit.
Distributieketting (spanner)
Hoorde een tikkend geluid bij de distributie kant van de motor. Ben toen gelijk rustig naar huis gereden. Na het demonteren van een paar onderdelen kwam ik bij de ketting en daar haalde ik in vier stukken de ketting geleider uit. Als ik langer had doorgereden was de motor in de soep gelopen. De z22se motoren hebben een probleem met slechte ketting spanners, blijkbaar heeft dit motorblok nooit een nieuwe gehad. Als je een Opel koopt (of al hebt) met een 2.2 16v (benzine) z22se let dan goed op een geluid bij de distributie kant, als je een tikkend of ratelend geluid hoort gelijk naar laten kijken. Van wat ik begrijp is dit bij veel auto's al verholpen. Het is een oude auto (13 jaar) dus dan gaan dingen soms kapot. De motor wordt er nu uitgehaald en gereviseerd. Gelukkig kan ik het meeste zelf. (Stiekem ben ik nog heel blij met deze auto)