Opel Zafira 2.2 DTi-16V Comfort (2002)
Uitvoering | Zafira 2.2 DTi-16V Comfort |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
We hebben deze auto gekozen vanwege de compacte buitenmaten en ruime binnenmaten. Met name praktisch de 2 extra stoelen achterin. Ik heb zelf achterin gezeten en dat ging met mijn 1.85 redelijk.
Aanvankelijk is het even wennen om wat hoger te zitten. Vooral in de bochten lijkt het overhellen linke soep. Maar het went snel, de auto ligt als een blok op de weg.
Het vermogen en de trekkracht zijn fenomenaal. Met 4 volwassenen, 2 kinderen, kofferbak tot het dak gevuld, koffer op dak en 2 fietsen op de twinny load naar Zuid-Duitsland geweest. Op de cruise control met 130 km/h zonder mankeren 5% hellingen. Dan stijgt wel het verbruik naar 8 liter/100 km.
Normaal verbruik ik 6 liter/100km bij doorsnee gebruik, op de snelweg is dat wel iets sneller dan toegestaan overigens. Daarbij komt dat ik nog nooit 1 druppel olie heb moeten bijvullen.
Als extra’s heb ik:
- airco (handbediend), trekhaak, sportstoelen (wat zitten die goed), MP3 radio/CD, getint glas, alarm, metallic lak
Als ik 80 km/h in zijn 5 op de cruise control rijd, komt na verloop van tijd de melding "Oliepeil check". Als ik dat dan check is het oliepeil gewoon in orde.
Ik vind de metallic lak erg kwetsbaar, het krast heel snel. Maar dat is geen probleem van Opel alleen, maar een algemeen probleem van watergedragen lak (vrijwel ieder merk dus).