Opel Zafira 2.0 DTi-16V Elegance (2001)
Uitvoering | Zafira 2.0 DTi-16V Elegance |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2001 |
De Opel Zafira is een zeer veelzijdige auto, met een forse bagageruimte. Ik vind het een aardig model om te zien en ben helemaal weg van de hoge zit waardoor alles net iets overzichtelijker wordt en de instap gemakkelijk gaat. Ik lees helaas veel slechte berichten over de motor en het geluid maar ik ben hierover zeer tevreden. Olie verbruik, 1 liter op 15.000 kilometer en ik ben toch geen rustige rijder. Trekkracht mag iets meer zijn alhoewel ik collega"s met benzine motor toch achter me laat. De Opel is bekend om zijn soberheid wat ik opzich toch wel teleurstellend vindt, zeker gezien de concurrentie.
Wat een zeer groot pluspunt aan deze auto vindt, is het flex 7 systeem.In een handomdraai kan je met 7 personen de weg op waarvoor anders 2 auto"s nodig waren.
Nadeel, de auto is vrij duur zeker gezien de soberheid die geboden wordt, auto is wel zeer degelijk.
In een van de eerste weken was het slot van de achterklep kapot.
En zo rond de 105.000 is de brandstof pomp vervangen
Verder geen grote problemen.